Műszakilag rendben – Megújultak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény épületei
Város
2023. nov. 28.

Műszakilag rendben – Megújultak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény épületei

Megújultak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény épületei. A kivitelezés a vártnál jóval gyorsabb ütemben haladt, így a napokban a műszaki átadás is lezajlott.

Nagy munkálatok kezdődtek a Zrínyi úti telephelyen nyáron. Így nézett ki augusztusban felállványozva az Ózdi Városüzemeltető Intézmény épülete. Az udvaron különböző hőszigetelő anyagok és egyéb kellékek sorakoztak. Ez mára jelentősen megváltozott, hiszen szinte minden a helyére került. Még néhány garanciális javítás maradt hátra. A napokban itt találkoztak a projekt illetékesei, hogy alaposan szemügyre vegyék az átalakulást. Körbejárták a folyosókat, benéztek a helyiségekbe, majd következett a másik épület kívül-belül. A kivitelezés bőven határidő előtt elkészült, műszakilag pedig nagyon úgy néz ki, hogy minden rendben.

„Örömmel tölt el minket, hogy rekord idő alatt elkészült ez a beruházás, így már ezen a télen is élvezhetjük ennek előnyeit. Nemcsak gazdasági megtakarítást érünk el és költséghatékonyabban tudjuk működtetni az épületeket, hanem a komfortérzet is javul, valamint jobb és szebb körülmények között dolgozhatnak a kollégák.” - mondta Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Városunk a Területi Operatív Program Plusz keretében pályázott önkormányzati épületek energiahatékonysági növelésére. 270 millió forintot nyertek el. Ez azért is volt fontos, mert az energiaválság kapcsán az egekbe szöktek a számlák díjai. Az összegből 40 millió forintot sikerült megtakarítani. A maradvány felhasználását pedig kérni fogják az irányítóhatóságtól, ha jóváhagyják sokkal több minden megvalósulhat, mint ami az eredeti tervekben szerepelt.

„Egy projekt megvalósítása mindig rengeteg elemből és rengeteg ember munkájából tevődik össze, ezért nagy öröm, amikor minden összeáll és már az átadásnál járhatunk. A mai napi műszaki átadás is azt bizonyítja, hogy mindenki megfelelően elvégezte a munkáját, hiszen sikerült a projektet befejezni. Ennek köszönhetően jelentős rezsimegtakarítás érhető majd el, nem beszélve arról, hogy kellemesebb látványt nyújt a városképben az épület ebben a modern köntösben.” - nyilatkozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere.

Az iroda az 1980-as évek elején épült, így igazán aktuális volt már a felújítás. Számos dolog átalakult a költséghatékony gazdálkodás jegyében. A beruházás keretében új műanyag és fém nyílászárókat építettek be. Külső szigetelést kapott mindkét épület. LED-esre cseréltek valamennyi lámpatestet. Egy esővíz elvezető rendszert is kialakítottak. Korszerűsítették a fűtésrendszert. A villamos energia költségek csökkentése érdekében napelemes rendszert is kiépítettek, valamint mosdókat is akadálymentesítettek.