Átvették megbízóleveleiket a Helyi Választási Bizottság tagjai
Város
2023. nov. 30.

Átvették megbízóleveleiket a Helyi Választási Bizottság tagjai

Megalakult a Helyi Választási Bizottság. Ma délután esküt tettek majd átvették megbízóleveleiket a tagok és póttagok a Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójában.

A tagok a Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójában ma délután találkoztak. Hétfőn a Városháza nagy tanácstermében ült össze Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A grémium az első napirendi pontot zárt ajtók mögött tárgyalta, ekkor választották meg ugyanis a választási bizottság tagjait és póttagjait. Az érintetteknek öt napon belül esküt kell tenniük, hiszen csak így gyakorolhatják jogaikat. Egy nagyon fontos állomása ez a jövő évi választásoknak. Az eskü szövegét Janiczak Dávid polgármester olvasta fel számukra, amelyet elismételtek, majd ezt követően, rögtön át is vették megbízóleveleiket a tagok. A későbbi ügymenet megkönnyítésének érdekében a bizottság döntött a hatáskörök átruházásról is. Az alakuló ülésen megválasztották a póttagokat, vagyis Hajdú Istvánnét és Dérné Hajdú Juditot, tag lett dr. Kocska Péter, majd kijelölték az elnököt és helyettesét is.

„A bizottság elnökének megválasztották dr. Mustos Lajost, elnök helyettesének pedig Tamasikné dr. Török Valéria Rózsa ügyvédnőt. Ők már korábban is ebben a felállásban dolgoztak, el kell, hogy mondjam, hogy egy komoly szaktudással rendelkező tagjai vannak a Helyi Választási Bizottságnak, amelyik nagy szakértelemmel és pártatlanul végezte a munkáját, így mind a két frakció támogatásáról biztosította a tagokat, azokat egyhangúlag megválasztotta” - tette hozzá dr. Almási Csaba, jegyző.