„Városunktól a válogatottig” – Tóth Balázs és Vincze Ottó volt a Sportmúltunk közönségtalálkozó vendége
Sport
2023. dec. 1.

„Városunktól a válogatottig” – Tóth Balázs és Vincze Ottó volt a Sportmúltunk közönségtalálkozó vendége

Újra Sportmúltunk közönségtalálkozót rendeztek a Digitális Erőműben. Ezúttal Tóth Balázs 34-szeres és Vincze Ottó 11-szeres válogatott futballista volt a vendég.

Gyerekek álltak tornasorba, hogy összemérjék tudásukat egy dekázó versenyen, melyet a Sportmúltunk elnevezésű közönségtalálkozó előtt bonyolítottak le. Öt fiatal mérkőzött meg, a küzdelem fődíja pedig egy focilabda volt. Üres kézzel azonban senki nem távozott, hiszen tornazsák, sportkulacs járt az első három helyezettnek, a többiek pedig szaloncukorral pótolhatták az elvesztett energiát. Ezt követően kezdődött a beszélgetés. A meghívott vendégek ezúttal olyan egykori labdarúgó játékosok voltak, aki az ózdi stadiontól egészen a válogatottig meneteltek. Tóth Balázs 34-szeres válogatott futballista a mai napig jó emlékeket őriz a városunkban töltött évekről. A közönségtalálkozóra pedig nagy örömmel fogadta a meghívást.

„Nekem minden emlékem nagyon pozitív és kedves számomra, úgy a futball klubról, mint a városról is. Ugye nagyon sok időt töltöttem itt, és nagyon sok időt töltöttem a pályán is, úgyhogy igazából nem sok minden változott. Amikor tehetem, látogatást teszek az ózdi létesítményben és focipályán. És nekem emiatt még mindig nagyon kedves, és a nosztalgia miatt nagyon-nagyon jó emlékek fűződnek a stadionhoz és a pályához” - mondta Tóth Balázs, a Puskás Akadémia klub- és akadémiaigazgatója.

Tóth Balázs mellett Vincze Ottó is boldogan tért vissza szülővárosába, hogy részese legyen a kellemes beszélgetésnek. 11-szeres válogatottként azonban a legkedvesebb futball mérkőzése mégis gyerekkorához kapcsolódik, melyet még a grundon játszottak barátaival.

„Amikor feljöttek a városközpontiak így arcoskodni az Újváros térre, pont a házunk elé, és akkor ott már volt egy focimeccs és abba beintegrálódtak. Aztán kiálltunk egymás ellen és az ilyen katarzis élmény volt. Arra, hogy tegnap előtt mit csináltam, arra nem, de erre tisztán emlékszem. És apukám lejött, a negyedik emeleten laktunk, meg ott a felnőttek kiálltak az erkélyre és néztek minket. Elképesztő volt, hogy ennyi ember előtt, akik az erkélyről néztek. Ilyen L-alakban voltak akkor a házak, meg most is, és ott volt a nézőközönség. De hát voltunk 8-9 évesek” - emlékezett vissza Vincze Ottó, volt válogatott labdarúgó játékos.

A jó hangulatú közönségtalálkozón sokan részt vettek. A nézők sorai között szinte minden korosztály képviselte magát, hiszen a fiatal focistáktól az idősebbekig ültek a székeken. A beszélgetésen sok témát érintettek, valamint a közönség is tehetett fel kérdéseket a vendégeknek. A szervezők bíznak abban, hogy a következő eseményre is legalább ennyien kíváncsiak lesznek, mint a mostanira voltak.