Jutalom a szorgalomért
Oktatás
2021. okt. 4.

Jutalom a szorgalomért

Hetvennyolc középiskolás tanuló kapott ösztöndíjat ma délelőtt városunkban. 2016 óta a jó tanulmányi eredményt elérő diákok pénzjutalomban részesülnek, ezzel elismerve és motiválva őket.

Idén is megkapták tanulmányi ösztöndíjaikat a középiskolás tanulók. A jó átlag jutalmazásával 2016 óta szeretnék motiválni a fiatalokat. A tapasztalatok szerint egyre több diák kaphatja meg a megérdemelt összeget. Janiczak Dávid, városunk polgármestere először a Széchényi István Katolikus Technikum és Gimnázium, majd az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikum diákjaihoz látogatott el, és adta át az emléklapokat.

„Nagy örömömre szolgál, hogy bebizonyítani látszik az ösztöndíj a hatását, hiszen 2016-ban az ösztöndíj bevezetésekor az egész városban 48 fő volt jogosult rá, ma pedig csak itt a Sziksziben 73 diáknak adtam át a tanulmányokat elősegítő ösztöndíjat. A Bródyban öt fő és a József Attila Gimnáziumban további 23 fő a várományosa ennek az ösztöndíjnak” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A középiskolás diákok ebben a jutalomban először tizedik osztálytól kezdve részesülhetnek. A jegyük függvényében tíz, tizenöt és húszezer forintot kapnak havonta a tanév végéig. A fiatalok közül többek terve között szerepel, hogy az összeget visszaforgatja a tanulmányaiba.

„Öt egészes átlagom volt. Ez a pénz szerintem mindenkinek jó befektetés. Valakinek zsebpénz, valakinek a jövőben egy nagyon jó kis alap, úgyhogy én mindenkit szeretnék biztatni, mert senki nem a pénz miatt csinálja, de nyilván ez egy kis plusz erő ebben az egészben” - mondta Kiss Dominika, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

„Ez talán a harmadik alkalom, hogy megkapom a városi ösztöndíjat, és szerintem az egyetemre fogom elraktározni” - nyilatkozta Farkas Róbert, az ÓSZC Bródy Imre Technikum tanulója.

A polgármester minden intézményben arra biztatta a diákokat, hogy kövessék társaik példáját, és törekedjenek a lehető legjobb teljesítményre. Hétfőn pedig az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjaihoz látogat el, és nekik is átadja majd a megérdemelt jutalmakat.