Zsíros kenyér partit tartottak a térség polgármesterei
Kistérség
2024. jan. 4.

Zsíros kenyér partit tartottak a térség polgármesterei

Borsodnádasdra hívták meg a térség polgármestereit. Az ülés keretében felidézték az elmúlt év történéseit, illetve megvitatták az előttük álló feladatokat és lehetőségeket.

Tizenegyedszer értékelték együtt az elmúlt évet az ózdi járás polgármesterei. A januárban megszervezett beszélgetést, melyet zsíros kenyér partinak neveztek el, korábban Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kezdeményezte annak céljából, hogy a települések első embereivel közösen tárgyalják meg többek között a közigazgatást, illetve az önkormányzatiság jelenét és jövőjét. Kormos Krisztián Borsodnádasd polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Riz Gábor szólt néhány szót a megjelentekhez. Kiemelte, hogy fontos az évértékelés, hiszen ezáltal újabb impulzusokkal tudják indítani az újévet.

„Ez egy félig baráti, félig pedig hivatalos találkozás. A félig baráti számomra azért is hízelgő, hiszen egy nagyon összeszokott, és most már egymás társaságát is kereső olyan csoportról van szó, akik egymás munkáját szeretnék megismernim és szeretnének egymás világába bepillantanim és a hasznos dolgokat pedig átemelni a saját működésük tekintetében, illetve mindazokat, amelyek egy közösséget tudnak erősíteni. A közös rendezvények, a közös programok, a közös akciók. Nos, ez a mai nap is ilyen, amely tovább segíti a közös munkát” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A mostani találkozót, hasonlóan a korábbiakhoz, Borsodnádasdon rendezték meg a Polgármesteri Hivatalban. A házigazda szerint kiemelten fontos a kötetlen program, hiszen számos ötlet és terv merül fel a települések vezetői között a beszélgetések során.

„Valójában egy munkamegbeszélésről van szó, amit egy kicsit kötetlenebb formába öntöttünk, és hogy képviselő úr is megtisztel minket ez azért is fontos, mert mégis csak ő az, aki tud segíteni nekünk az ügyes-bajos dolgaink intézésében. Jó, hogy ő is tudja, hogy milyen problémáink vannak és mik azok, amik megoldódtak, mik azok, amik megoldásra várnak” - mondta Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere.

Ózd polgármestere is részt vett az eseményen, aki szintén hasznosnak tartja a találkozót.

„Képviselő úrnak már nagyon sok éves hagyománya a borsodnádasdi zsíros kenyér parti, ahol egy beszélgetéssel kezdünk, majd az ő előadása után minden polgármester elmondja a saját gondolatát az éppen aktuális évről, vagy a múlt évről élményeket, tapasztalatokat, kívánságokat. Ezután a zsíros kenyér az, ami megszabja az ünnepi alkalomnak a hangulatát” - nyilatkozta Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere.

A találkozón nem csak az elmúlt év eredményeiről, a megvalósult fejlesztésekről egyeztettek. Szó esett a fennálló nehézségekről, a jövőbeni tervekről és a települések vezetői előtt álló feladatokról is.