Futással nyitották az évet a stadionban
Sport
2024. jan. 6.

Futással nyitották az évet a stadionban

Évnyitó futást szervezett az ÓSÉK. Az eseményt hétvégén tartották meg a stadion futópályáján. Több mint harmincan neveztek be és szelték a köröket.

Az Ózd Városi Stadion futópályája mellett gyülekeztek és melegítettek az amatőr sportolók. Mindannyian az évnyitó futásra érkeztek. Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte őket és ismertette a szabályokat.

„Ózdiként természetesen itt futunk, mi mással indíthatnánk, mint egy kis sporttal? Nem ez lesz az első futásunk az évben egyébként, már rendszeresen járunk futni” - nyilatkozta Endrésik Dániel.

Hamar rajtvonalhoz álltak a versenyzők és elkezdődött a visszaszámlálás. Nyolc kört, azaz szűk öt kilométert kellett megtennie a futóknak. Kicsik és nagyok egyaránt nekivágtak a távnak. Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. munkatársai rendszeresen szerveznek ilyen és ehhez hasonló sporteseményeket. Az évnyitó alkalmával most a futás került előtérbe.

„Azért a futás, mert ez egy mindenkinek elérhető sport, ha megvan a megfelelő felszerelés, akkor bármikor űzhető, még ilyen csepergő esőben is. Viszonylag sokan jöttünk össze – egy harminc, negyven fővel számolunk – ahhoz képest, hogy igazaból ez fut időnek nem nevezhető, de aki futni akar és mozogni, annak tökéletes. Hideg nincsen, hat fok van, kicsit szemerkél az eső, a kemény mag itt van. Reméljük, hogy jól fogjuk magunkat érezni” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az ÓSÉK ügyvezetője.

A futók szelték a köröket. Húsz perc elteltével lassan megérkeztek az első befutók. Az eső ugyan nem kedvezett nekik, de mindenki lelkesen vette az akadályt.

„Én 2014-től rendszeres futok, úgyhogy ismerős a pálya, mert javarészt itt szoktam futni. Ha jobb az idő, akkor szoktam felmenni a Vadvirág fölé, a magányos fához, úgyhogy nekem ez hazai pálya. Jó a társaság, jó a csapat, minden jó és nagyon jó így kezdeni az új évet” - hangsúlyozta Pál Tibor.

Az indulók neve a regisztrációnál bekerült egy üvegbe, ebből sorsolták ki az esemény végén azokat a szerencséseket, akik nyereményt kaptak. Három darab sportszerutalvány és tizenöt darab wellnes belépő talált gazdára. A résztvevők örültek, hogy ilyen formában és együtt nyithatták meg az új évet.