Ózdról utazik Amerikába egy boston terrier
Hírek
2024. jan. 8.

Ózdról utazik Amerikába egy boston terrier

Amerikába utazik Szabó Bence kutyatenyésztő egyik boston terrierje. A vétel egy szakmai elismerés is. Egy versenybíró hölgyhöz kerül, aki szintén tenyészti ezt a fajtát.

A boston terrier kölyökök szeptemberben születtek Ózdon, Szabó Bence kutyatenyésztőnél. Egy hetes korukban osztotta meg őket közösségi oldalán, egyikükre akkor le is csapott egy Észak-Karolinában élő hölgy, aki bírálja és tenyészti is a fajtát. Bence minden nap fényképeket küldött az állatról, hogy nyomon követhető legyen a fejlődése. Az, hogy az ő kenneljéből választott a bíró, nagy szakmai elismerés is számára.

„Nekem nagyon nagy szónak számít. Nagyon sok pozitív levelet kapok, hogy ez mekkora nagy szó. Én ezt majd akkor fogom látni, amikor már külföldön is kiállításokon láthatom a kiskutyát, hogy mi lett belőle, hogyan fejlődött, illetve milyen lett az anatómiája ennek a kutyának” - nyilatkozta Szabó Bence, kutyakiképző, kutyatenyésztő.

A kisfiú hozzánőtt Bencéhez. Az újdonsült gazdák általában hamarabb elviszik a kutyákat, akkor könnyebb is az elválás. Az utazáshoz az állatnak el kellett érni a három hónapos kort. Szükség volt oltásokra és egy hatósági orvosi igazolásra is. Volt telephely látogatás, féreghajtás és már a chipet is megkapta a kölyök. Bence kiképzőként fontosnak tartja, hogy az alapokat minél hamarabb megtanítsa a kutyáknak.

„Én már pár napos korukban el szoktam kezdeni őket stimulálni bizonyos módszerekkel. Azért ezt kiképzőként ismerem. Ott teljesen megfelelt minden kritériumnak, amire én gondoltam. Ez nem volt előírás, de én szoktam nézni a piciknél, hogy ki milyen célra felelne meg” - tette hozzá Szabó Bence, kutyakiképző, kutyatenyésztő.

Folyamatos az utánpótlás, tavaly öt alom született. A sok serleg és a különféle díjak is azt mutatják, jó vérvonalak kerülnek ki Bence keze alól. Többen itt maradnak neki, akikkel versenyre jár, az említett apróság gépe azonban holnap száll fel és meg sem áll Amerikáig. Nem ő azonban az egyetlen, a világ számos pontján vannak már kutyái és a jövőben is fognak majd utazni.