Szorosabb kapcsolat
Oktatás
2021. okt. 7.

Szorosabb kapcsolat

Összevonták a város összes óvodáját. A tizenkét intézmény egyesülése eredményeként a gyerekek létszáma meghaladja az ezer főt. Az új létesítmény, ami az Ózdi Városi Óvodák nevet kapta.

Még tavasszal érkezett a hír, hogy a város összes, azaz tizenkét óvodáját össze fogják vonni szeptembertől. Így több feladatot is meg kellett oldaniuk a vezetőknek. A lépéssel egy hatalmas intézmény jött létre, ami az Ózdi Városi Óvodák nevet kapta. A székhely pedig a Katona József Úti Óvoda lett.

„Az átszervezés már tavasz óta megtörtént. Ennek vannak törvény által lefedett feladatai, amit megtett az önkormányzat, illetve az intézmények is. Megszűnt ezáltal három másik intézmény, beolvadt hozzánk, de minden kollégát tudtunk tovább foglalkoztatni az új létesítményben” - nyilatkozta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

Mindegyik intézménynek egy tagóvoda vezető egyengeti az útját. Ahol korábban nem volt ilyen pozíció, ott kineveztek egy pedagógust. Teljesen önálló gazdálkodók lettek, létrehoztak egy gazdasági csoportot, öt fővel. A gyereklétszám alapján három általános helyettes segítsége szükséges a létesítmény igazgatásához. Abban bíznak, hogy az összevonás szorosabbra fűzi a kollektívát.

„Óvodapedagógus vagyok, tehát csoportban ugyanúgy dolgozom, mint eddig, heti váltásban. Ezen felül segítem Csillát, a vezetőnket, mint humán erőforrásokért felelős helyettes. Mindenben, ami a dolgozókkal kapcsolatos, mint a felvételek, a leszámolások, az áthelyezések, a szabadságolások. Például a statisztikában az összes intézmény adatainak az összefogásában segítem” - emelte ki Szádeczki Mónika, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezető-helyettese.

Az összevonás következtében több mint ezer apróság fejlődhet, és közel kétszáznegyven alkalmazott tevékenykedik az intézményben. Minden eddigi dolgozó megtarthatta állását. Remélik, hogy az újonnan alakult létesítményben a kollégák segíteni és támogatni fogják egymást, ami egy hatékony pedagógiai munkát eredményez majd.