Óvjuk a hidegtől kedvenceinket
Hírek
2024. jan. 12.

Óvjuk a hidegtől kedvenceinket

Felkészültek a hidegre a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. Minden lakó szalmával kibélelt ketrecben és kifutóban vészeli át a telet.

Az emu különleges hívóhangja akár két kilométerre is elhallatszik. Emellett röfögni és sziszegni is tudnak, ezek a hangok főként a párzási időszakban hallhatók. Ebből arra lehet következtetni, hogy nagyon jól érzik magukat a Nagyvölgyi Állatsimogatóban kialakított kifutórészben. Gál Tamás állattenyésztési irányító vezetésével az ott dolgozók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minden állatnak a lehető legkomfortosabban teljenek napjaik. Nagyon fontos, hogy friss alom kerüljön az ólba, és az is, hogy friss vizet kapjanak.

„Én úgy érzem, hogy megfelelően felkészültünk, minden állatnak mély alom van. A szalmát pótoljuk napi szinten, hogy kényelmesen tudjanak pihenni az állatok, és ez a nagy hideg ne nagyon viselje meg őket. Több a gondunk velük az itatással, mert a vizet nem tudjuk előttük hagyni, ezért többször kell naponta itatni őket, mert hogyha a víz kint marad, akkor befagy az itatóba. Szalmánk van bőven, mert szalmával almozunk, és így a mély alomban az állatok kényelmesen pihennek” - mondta Gál Tamás, állattenyésztési irányító.

Hasonlóan kell vigyázni kis kedvenceinkre is. A kutyák és macskák is hiába, hogy vastag bunda védi a testüket, bizonyos időjárási körülmények között ugyanúgy fázhatnak, mint mi. Szerencsére több lehetőség áll rendelkezésre, hogy megvédjük őket, amikor a hőmérő higanyszála 0° C körül mozog.

„Kistestű kutyánk van, két yorkshire terrier és nagyon fontos, hogy mindig télen öltöztessük őket, ugyanis nem elég vastag a bundájuk. Fontos, hogy ne fázzanak meg ebben a hideg időjárásban. Nekem például édesanyám elég ügyes ezekben, mert sok ruhát varr nekik, így viszonylag egyszerű a dolgunk, de beszerezhető akár boltból is. Nekünk is van onnan. Mi nagyon sok időt fordítunk erre, mert nem szeretnénk, hogy megbetegedjenek” - nyilatkozta Kozsuk Péter.

Kedvencünkkel akkor se hanyagoljuk a sétát, ha nem tartozik a hidegtűrő fajták közé, hiszen a kutyáknak szüksége van a mindennapos testmozgásra ahhoz, hogy megőrizhessék mentális és fizikai jó közérzetüket. Kis odafigyeléssel a fagyoskodó négylábúak számára is élvezetesebbé tehetjük a téli sétákat.