„Az a lényeg, hogy minél több gól szülessen, és minél szebb megmozdulásokat lássunk” – az első korcsoportosok tornájával folytatódott a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programja
Sport
2024. jan. 17.

„Az a lényeg, hogy minél több gól szülessen, és minél szebb megmozdulásokat lássunk” – az első korcsoportosok tornájával folytatódott a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programja

Folytatódott a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programja. A Marosi István Városi Sportcsarnokban az első korcsoportosok léptek pályára.

Izgatottan, sorokba rendeződve várakoztak a kisdiákok a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programján belül szervezett labdarúgó fesztiválon az első korcsoportosok tornájával indították az új esztendőt. Most három intézmény, hat csapatának fiataljai érkeztek a sportos rendezvényre. A Vasvár úti, az Ózdi Apáczai Csere János, valamint a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói voltak jelen. Vanczák Attila körzeti felelős köszöntötte a résztvevőket, majd elkezdődtek a mérkőzések.

Pár órára labdapattogástól és gyerekzsivajtól volt hangos a csarnok. Lényeges, hogy mielőbb megszerettessék a kicsikkel a sportot. Az intézmények megbízott képviselői sok erőfeszítést tesznek azért, hogy a gyermekek örömüket leljék a labdarúgásban.

„Nagyon szeretnek járni, itt ugye főleg az a lényeg, ebben a Bozsik Programban, hogy megszerettessék magát a sportot és a futballt. Tehát nem kifejezetten valamiért harcolnak, hanem maga a sport szeretete az, ami ennek a programnak a célja, hogy szeressék a gyerekek a mozgást, és hogy minél több sportot kipróbáljanak” - mondta Tóth Andrea, a Vasvár Úti Általános Iskola tanítója.

A program szabályai szerint a heti iskolai foglalkozások mellett, egy évben legalább négy alkalommal kell közös tornát tartaniuk, ahol a fiatalok kibontakoztathatják ügyességüket és megmutathatják mit tanultak.

„A legkisebbeknek fesztiválokat szoktunk tartani, mindenféle foglalkozásokkal egybekötve az év elején és a tanév végén. Ilyenkor a téli időszakban pedig tornákat rendezünk, ez azt jelenti, hogy egymás ellen valamilyen kis játékban megküzdenek. Most 4-4 ellen játszanak kapus nélkül, de tulajdonképpen folyamatos cserékkel 4-4 ellen küzdenek meg. Eredményt még nem hirdetünk ebben a korosztályban. De az a lényeg, hogy minél több gól szülessen, és minél szebb megmozdulásokat lássunk” - emelte ki Vanczák Attila, körzeti felelős.

A következő hónapokban a második, harmadik és negyedik korcsoportosok is pályára lépnek, valamint lesz egy nagy rendezvény az ovisok számára, amelyet a magas létszám miatt kétnaposra terveznek. Az MLSZ több mint tíz éves programját óriási népszerűség övezi a térségben és egyre nagyobb az érdeklődés. Tizenkilenc intézményből, nyolcszáztíz regisztrált gyermeket számlálnak.