Ózdon rendezték az Úszás Diákolimpia Térségi Döntőjét
Sport
2024. jan. 22.

Ózdon rendezték az Úszás Diákolimpia Térségi Döntőjét

Közel kilencven versenyző mérte össze erejét az Úszás Diákolimpia Térségi Döntőjén a városi uszodában. A legjobbak Miskolcon a megyei döntőben képviselhetik majd iskoláikat.

Térségi diákolimpia döntőt rendeztek a városi uszodában. Összesen 86 diák vett részt a versenyen, akik több helyi és térségi iskolából érkeztek. Azok a tanulók képviselhették iskolájukat, akik rendszeresen úszás foglalkozásra járnak a környék uszodáiba, így nem idegen a víz közelsége számukra. A versenyzőket négy korcsoportra osztották, valamint fiú és lány dobogósokat is hirdettek. Különböző kategóriákban indultak a gyerekek. A legkisebbek 50 méteren hát-, mell-, valamint gyorsúszásban próbálhatták ki felkészültségüket. A nagyobbak már 100 méteren és váltóban is megmutathatták tudásukat.

„A mai napon az Úszás Diákolimpia Térségi Döntőjét rendezzük meg a városi uszodában, ahol három település, öt általános iskolájának a tanulói vesznek részt a megmérettetésen. Itt ugye igazolt versenyzők nem vehetnek részt, csak B kategóriás, illetve alsó tagozatban bármilyen kategóriás versenyzők” - mondta Schifter Tamás, az Ózdi Úszó Klub elnöke.

A felső tagozatos, felvételi előtt álló diákok is próbálták a legjobb formájukat hozni, hiszen cél a dobogó volt. Galambosi Bence korcsoportjában 100 méter gyorson és háton is első helyezést ért el.

„Az újév után nem nagyon tudtam járni, mert a felvételire is gyakorolni kellett, és kicsit elmaradtam a készüléssel. Van egy csomó osztálytársam meg évfolyamtársam is itt, a testvérem is úszik és a barátaim” - nyilatkozta Galambosi Bence.

A diákok rengeteget edzettek a jó eredmény elérése érdekében. Lestál Luca 50 méter mellen és háton sem talált legyőzőre.

„Nagyon sokat készültünk a versenyre, és nagyon jó volt” - emelte ki Lestál Luca.

Akik most jól szerepeltek, továbbjutnak a megyei döntőbe, amelyet Miskolcon rendeznek meg februárban.