Nem élte túl az ütközést a fának csapódott terepjáró sofőrje
Rendőrség
2024. jan. 22.

Nem élte túl az ütközést a fának csapódott terepjáró sofőrje

Nem élte túl az ütközést a fának csapódott terepjáró sofőrje, a gépjármű utasa is súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit.

Vármegyénkben az elmúlt huszonnégy órában egy halálos kimenetelű közlekedési baleset történt, míg anyagi kárral járó ütközés hét esetben jutott a rendőrség tudomására. Olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőrség közösségi oldalán. Mai információk szerint vasárnap este az Ózd külterületén történt közúti szerencsétlenség egyik áldozata nem élte túl az ütközést.

„Tegnap a kora esti órákban érkezett a jelzés az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság híradóügyeletére. A jelzés szerint Ózd és Királd közt a közúton egy terepjáró megpördült és a jeges úton fának csapódott. Kiérkezéskor a kollégáim megállapították, hogy a járműben ketten utaztak. Egy fő önerejéből elhagyta a járművet, egy másikat feszítővágó segítségével szabadítottak ki az összeroncsolódott karosszériából, akit átadtak a mentőszolgálatnak” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A sofőr beszorult az autóba, utasa súlyosan megsérült. A szélvédő a becsapódás hatására berobbant, a szilánkok jó része pedig a belső térbe hullott. A karosszéria is jelentősen megrongálódott. A terepjáró Ózd irányából Királd felé haladt. Az elsődleges információk szerint a kocsi megcsúszott, majd egy fának hajtott.

„Az ütközés következtében a gépjárműben utazó utas, illetve a gépjárművet vezető férfi is súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszíni ellátását követően a kórházba szállítás után, a kórházban a gépjárművezető súlyos sérülései következményeképpen elhalálozott. A körülményeknek a vizsgálatát az Ózdi Rendőrkapitányság folytatja, méghozzá büntetőeljárás keretein belül” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Az eset után az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a hatóságok. Ma délelőtt már csak a helyszínelés nyomai voltak láthatóak a 2524-es jelzésű út 1-es kilométerének környékén. A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki az útviszonyoknak és az időjárási körülményeknek megfelelően, kellő óvatossággal vezessen. Ha kell csökkentsük a sebességet és hosszabb féktávval számoljunk.

Kép forrása: Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság