„Nagyon tetszett itt minden!” – Elfoglalták az Ózdi Városi Televízió épületét a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai
Oktatás
2024. jan. 23.

„Nagyon tetszett itt minden!” – Elfoglalták az Ózdi Városi Televízió épületét a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai

A televíziózással ismerkedtek a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai. Mintegy húsz kisdiák fedezte fel a műsorkészítés egyes állomásait.

Tavaly júniusban a Magyar Református Szeretetszolgálat táborának egyik állomása volt a helyi televízió feltérképezése. Az elmúlt években már számos alkalommal látogattak kíváncsi diákok a szerkesztőségbe.

„Sokan érdeklődnek a munkánk iránt, és a képernyőt nézve sokkal egyszerűbbnek tűnik ez a munka, mint amilyen valójában. Aki ellátogat hozzánk szembesülhet vele, hogy mennyire összetett a televíziós feladat. Mi szívesen megmutatjuk annak, akit érdekel, a televíziós munkát és bízunk abban, hogy a gyerekekben látjuk majd a jövő nemzedékét és egyszer, évek múlva majd talán a munkatársaink lesznek” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK, ügyvezető főszerkesztője.

Ma délelőtt is izgatott gyerekek zsivajától volt hangos az épület vendégvárója. Ez alkalommal a Bolyky Tamás Általános Iskola 2.c osztálya nyert betekintést a televíziós szakma rejtelmeibe. A gyerekek lelkesen mutatkoztak be kik ők és honnan érkeztek, majd hamar rátértek a lényegre, és kis segítséggel felsorolták milyen magazinműsorok követhetőek nyomon a csatornán. A program izgalmasabb része következett, amikor a tanulók felfedezhették a műsorkészítés egyes állomásait. Elsőként a szerkesztőségbe léptek be, megcsodálták a hangfelmondó helyiséget, majd a vezérlőben is időztek kicsit. Huzamosabb időt a stúdióban töltöttek, ahol kipróbálhatták a díszleteket. A Háttér című magazin hamar elnyerte a tetszésüket és át is vették a hatalmat. Legotthonosabbnak az Apropót találták, de a Kaleidoszkópot is tüzetesen átvizsgálták. A bátrabbak a hírolvasó székében is helyet foglaltak.

„Látszik, hogy nagyon jól érzik magukat és már nagyon várták, hogy jöjjenek. Egyszer az időjárás miatt nem jutottunk el, most hála Istennek sikerült, és nagy örömmel érkeztünk. Nekem is érdekes, nem még nekik. Nagyon jók a díszletek, tetszik nekik a vágószoba, az itteni munka” - fogalmazott Vadné Énekes Erika, a Bolyky Tamás Általános Iskola pedagógusa.

A fiatalok minden területen helytálltak. Érdeklődve fogadták be a szakmával kapcsolatos információkat.

„Nagyon jól, még sosem voltam itt, és már nagyon régóta akarok idejönni” - mondta Ivacs Lorina, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Nagyon jó volt a hangiroda, meg még a tojásokból készült szoba, nagyon tetszenek ezek a székek és asztalok, az egész stúdió jó volt és a fotelek is kényelmesek” - emelte ki Szaniszló Hunor, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A mintegy egy órás bejárás igen tartalmasan telt, a tanulók számos ismerettel gazdagodtak. Nagy érdeklődést mutattak a híradás és hírközlés iránt.