Zajlik a csúszásmentesítés a városban
Város
2024. jan. 24.

Zajlik a csúszásmentesítés a városban

Nagy erőkkel sózzák a parkolókat, utakat, járdákat az ÓVI munkatársai. Az Ózdi Horgásztó jégvastagsága még mindig nem érte el a sportolásra alkalmas szintet.

Csúszásmentesítik a Gyújtó tér térségét az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai, de nemcsak itt, hanem a Zrínyi Miklós úton is tevékenykedtek a dolgozók. A badellákban só és sóder keveréke van. A tárolók tartalma a kézi úttisztításban résztvevőknek könnyíti meg a dolgát. Feladat pedig akad bőven. Ma reggel is szállingózott a hó városunkban, de a meteorológusok esőt, ónos esőt is jósoltak a környékre.

„Tegnap esett egy olyan 1 centiméternyi, úgyhogy most tegnap, meg tegnap éjszaka elég rendesen alásóztuk az utakat. Most is a diszpécserünk körbejár, néhány meredekebb utat kellett megszórnunk. Jelenleg most éppen a Damjanich úton szórnak kisebb szakaszokat. Folyamatosan ellenőrizzük, hát most kettő órára ónos esőt jósolnak, reméljük ez nem jön be, meglátjuk. A kézi úttisztítás az jelenleg is folyik, nem is az utakat, hanem a járdákat tisztítják most” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Ma kettős fronthatás volt, pénteken hidegfront érkezik. A változó időjárás az emberi szervezetet is megterheli, főleg ha valaki valamilyen szív, vagy érrendszeri problémával küzd.

„Az időjárás ilyen, nem lehet kiszámítani, hogy most esik-e, vagy hó esik-e vagy eső. Ez most megvisel mindenkit amúgy, ilyen frontérzékenyek, szívbetegek, igen megviseli őket” - nyilatkozta Lakatos Lajos.

„Azt gondolom, hogy először a szíves embereknek ez úgy jól eső probléma, keringési zavarokra. Hát ezen kívül nem tudunk rajta változtatni, ha tudnánk változtatni már nem így lenne. Egyébként engem is megvisel néha, hogy hideg meleg, meleg hideg, hát gondolom ezzel nem csak én vagyok így” - fogalmazott Polencsik Péter.

A vékony hóréteg alatt már igen vastagnak tűnik az Ózdi Horgásztó jege. Az ÓVI mai mérései szerint azonban még csak 11 centiméteres a jégréteg, a biztonságosnak pedig el kell érnie a 12-13 centimétert. Ekkor fogják a „Jégre lépni tilos!” jelzést beszedni a partról, illetve a korcsolyázásra alkalmas területet reflektorokkal is kivilágítják, de még így is csak saját felelősségünkre léphetünk rá.