Tavalyhoz képest sokkal magasabb a személyi sérüléses balesetek száma – Gyalogost sodort el egy kamion tegnap a Csépány úton
Rendőrség
2024. jan. 26.

Tavalyhoz képest sokkal magasabb a személyi sérüléses balesetek száma – Gyalogost sodort el egy kamion tegnap a Csépány úton

Gyalogost sodort el tegnap délután egy kamion a Csépány úton. A körülményeket az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja, közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást.

A közelmúltban igen sok közúti szerencsétlenség miatt kellett intézkedniük az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak. Igen csapadékos időszakon vagyunk túl, ónos eső is esett, ezért igen csúszóssá vált mindenhol az úttest. Múlt hét pénteken a farkaslyuki Cinakón sodródott le az útról egy személyautó, amelyet egy közúti jelzőtábla állított meg. Hétfőn újabb esett sokkolta az ózdiakat, miszerint nem élte túl az ütközést annak a terepjárónak a sofőrje, aki Ózd és Királd között csapódott a fának. Szerdán pedig a borsodnádasdi szerpentinen sodródott a mélybe egy autós. A sofőr a kanyarban megcsúszott és lehaladt az úttestről. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva jóval több ilyen helyzetben kell eljárniuk a közlekedésrendészeti osztály dolgozóinak.

„Sokkal magasabb a személyi sérüléses balesetek száma. Elérte már a január hónapban az eddig eltelt időtartam alatt a hetet a személyi sérüléses balesetek száma is sajnos. A balesetek között van egy olyan, amely ugye halállal végződött. Alapvetően az a tapasztalat, hogy az időjárási, látási és útviszonyokat nem veszik komolyan a járművezetők” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Tegnap a délutáni órákban, a Csépány úton gázolt el egy férfit egy kamionos, amely Arló irányába haladt. A szerencsétlenül járt ember éppen hazaérkezett, és megállt az út szélén autójával majd kiszállt, hogy kinyissa az ingatlan kapuját. A nyerges szerelvény pedig ekkor érkezett, amikor ő már a gépjárműve mellett állt.

„A kikerüléskor nem tart megfelelő oldaltávolságot, így a szemből jövő jármű miatt viszonylag hamar kell visszahúzódni a menetirány szerinti jobb oldalra, s ekkor a járműszerelvény végével elsodorja, elüti, az alsó végtagjának ütközik a jármű személygépkocsi mellett álló gyalogosnak. A baleset következtében a gyalogos súlyos sérülést szenvedett. Őt először az ózdi kórházba, majd a miskolci kórházba szállították ellátás céljából” - tette hozzá Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A helyszínelés idején az érintett útszakaszon délután fél négytől fél ötig félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben. A körülményeket az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja, közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást az ügyben.