Kazincbarcika ellen küzdöttek az Újváros Téri Általános Iskola kézilabdázói
Sport
2024. febr. 1.

Kazincbarcika ellen küzdöttek az Újváros Téri Általános Iskola kézilabdázói

Kézilabda Diákolimpia mérkőzést tartottak ma a sportcsarnokban. Az Újváros Téri Általános Iskola fiú csapata küzdött meg a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola sportolóival.

A Kézilabda Diákolimpia első mérkőzésén az Újváros Téri Általános Iskola ifjú sportolói szálltak szembe a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola kézilabdásaival. A mostani versenyre külön nem készültek a srácok, hiszen az egyesületen belül, az Ózdi Kézilabda Clubban heti négyszer edzenek. Mint minden meccsnek, természetesen ennek is volt tétje.

„Ez most a Diákolimpia negyedik korcsoportos fiú kézilabda bajnokság kezdő mérkőzése. Tulajdonképpen az első forduló. Itt a Kazincbarcika ellen játszunk két mérkőzést. Tulajdonképpen ez azt szolgálja, hogy eldőljön, hogy melyik csapat, melyik megyei elődöntő csoportba kerül. Ez egy felmenő rendszerű verseny, és onnan lehet majd bekerülni a megyei döntőbe, illetve onnan tovább az országos elődöntőbe és az országos döntőbe” - mondta Zákányi Zoltán, edző, pedagógus.

Az Újváros Téri Általános Iskolában kiemelt szerepet kap a sport, ezen belül a kézilabda. Így az ózdi csapatban számos tag már évek óta rendszeresen jár az edzésekre.

„2016 óta kézilabdázom, és mivel a bajnokságban is ezzel a csapattal szoktunk játszani, így majdnem minden nap edzünk. Eléggé össze van szerintem forrva a társaság, úgyhogy bízunk a legjobbakban” - nyilatkozta Szerémi Lívió, az Ózdi KC játékosa.

A kazincbarcikai kézilabdás fiúk már nem először játszanak az ózdiak ellen. Most azonban egy kicsit nehezebb helyzetben voltak.

„Évek óta ismerjük az ózdi csapatot, versenyzünk együtt és a diákolimpiai versenyeken döntőt többségében mi együtt játszunk. Hogy hogyan készültünk fel? Hát próbáltuk a legjobbat kihozni, kevés nagy gyerekem van, tehát a 14 éves korosztályos, inkább a 12-13 évesek viszik most a prímet. Velük szeretnénk most inkább eredményesen szerepelni a Diákolimpián. Annyira nagy esélyünk itt most nincs, de ha győzünk, nagyon fogunk örülni” - fogalmazott Oláh Zsoltné, a Kazincbarcika edzője, pedagógus.

A játék vendég góllal kezdődött, a barcikaiak dobták először hálóba a labdát. A mérkőzés végig szoros volt, az első meccs végén 20:14-es eredménnyel hagyhatta el a pályát a hazai csapat. A rövid pihenő után újult erővel ragadtak labdát a fiatalok. Fej-fej mellett haladva küzdöttek, azonban a második összecsapás is az ózdiak győzelmével zárult, 20:11-es végeredménnyel. A következő megmérettetés a vármegyei elődöntő lesz, amelyet február végén rendeznek.