Jótállást vállaltak
Város
2021. okt. 15.

Jótállást vállaltak

Ma Susát és a Mekcsey István utat járták be a szennyvízcsatorna-beruházáshoz kapcsolódó garanciális javítások miatt. Ezekben a városrészekben az Euroaszfalt Kft. munkatársai tevékenykedtek.

Tavaly december 14-én fejeződött be városunkban a mintegy negyvenhat kilométeres gerincvezeték kiépítése. Ehhez kapcsolódóan hozzávetőleg huszonkét kilométer hosszban bekötések is készültek. A jótállás három év, vagyis a megbízott vállalkozóknak 2023 decemberéig kellett felelősséget vállalniuk az elvégzett munkáért. Ózd minden érintett területén felvételeket csináltak az akkori állapotokról.

„Jelenleg az Euroaszfalt képviselőivel Susa, illetve a Mekcsey utaknak a helyreállításával kapcsolatban tartunk bejárást, itt felmérjük azokat a hibákat, amiket a lakosság jelzett, illetve a képviselők, vagy mi is észrevettünk. Itt a Susai részen kizárólag az Euroaszfaltnak lesz problémája, tehát nekik kell itt helyreállítani az utat” - mondta Dubovinszky László, az ÓVI műszaki vezetője.

A szakemberek bejárták a területet és felmérték az útszakaszt. A problémák jórészt süllyedésekből adódnak. A bekötések kapcsán kevés jelzés érkezik. A garanciális hibák bejelentése egyébként folyamatos, erről táblázatot is vezetnek, amelyet a mérnökszervezet koordinál. Ma a Mekcsey István úton folytatódott az ellenőrzés.

„Annyi változás van a kettő út között, hogy ott van egy útpadka és a nyomvonal közötti nyolcvan centis, egy méteres rész, ami az önkormányzaté, és nyilván amikor mi végezzük az úthelyreállítást, úgy néz ki, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény bele fog ebbe szállni, és az útpadkától a nyomvonal széléig félpályás úthelyreállítás lesz” - nyilatkozta Máté Róbert, az Euroaszfalt Kft. főmérnöke.

Csak úgy mint Susán, az aszfaltozást itt is jövő tavaszra ütemezték, de a legkritikusabb, balesetveszélyes részekre nagy hangsúlyt fektetnek. Ezen az útszakaszon is látszik a legutóbbi ideiglenes helyreállítás nyoma. Nyolc-kilencszáz méteres hosszban végeznek majd félpályás aszfaltozást.