Arcfestés, mesés foglalkozás és játszósarok – többek között ezek a programok várták a gyerekeket a könyvtár családi játszódélutánjára
Szabadidő
2024. febr. 4.

Arcfestés, mesés foglalkozás és játszósarok – többek között ezek a programok várták a gyerekeket a könyvtár családi játszódélutánjára

Családi játszódélutánt tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban szombaton. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, több mint hatvanan vettek részt a programokon.

Plüssmedvék hevertek a polcon, de bábként és a kivetítőn is megjelent az állat. „Medve minden mennyiségben” - ezt a címet kapta ugyanis az Ózdi Városi Könyvtár legutóbbi családi játszódélutánja. A mesés foglalkozás interaktív volt, a gyerekeket is bevonták.

„Nem ez az első ilyen családi napunk már. Sokadik alkalommal szervezzük meg. Azt tapasztaljuk, hogy szeretik, együtt eljönnek és eltöltenek itt egy délutánt. A mairól is azt gondolom, ahogy így beszélgettünk, hogy tetszik a mesefoglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt, úgyhogy a jövőben is szeretnénk ezt tovább folytatni” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár vezetője.

Kreatívabbnál kreatívabb arcfestések is készültek. A gyerekek egymást váltották az asztalnál. A legkisebbeknek is kedveztek a szervezők. Egy játszósarkot alakítottak ki, ahol csúszda és labdamedence is várta a gyerekeket.

„Megígértem a kis dédunokáimnak, hogy elhozom őket, mert itt jobban el tudnak szórakozni és nagyon tetszenek a játékok. Különösen az, ahol a csúszda van meg a sok kis labda, onnan alig tudtam őket kiszedni” - nyilatkozta Lövné Ujpál Edit.

A délután folyamán a könyvtár szakemberei számos programmal készültek a családoknak. Az egyik kisteremben a Társasjáték Klub foglalkozása zajlott. A kirakott játékok közül kicsik és nagyok is egyaránt tudtak választani.

„Eddig játszottam a Placcs nevű játékkal. Nagyon jó játék. Annyit kell benne csinálni, hogy két ember szétoszt egymás között két paklit, és a középső egy darab kártyára le kell rakni azt a kártyát, amelyiken rajta van az a szimbólum, ami a kártyán van” - fogalmazott Barna Martin.

Egy másik teremben a legkisebbeknek szerveztek babusgató foglalkozást. A délutánon tehát minden gyermek megtalálhatta a neki tetsző programot, valamint ismerkedhetett és a kortársaival lehetett.