Kicsin múlt a bravúr a listavezető ellen
Sport
2024. febr. 6.

Kicsin múlt a bravúr a listavezető ellen

Vereséget szenvedett a szünet utáni első találkozón az ÓAM-Ózdi KC. Rögtön a listavezetővel találták szemben magukat, de jól állták a sarat. Sikerült megszorongatniuk őket.

A listavezető Győri ETO-UNI FKC gárdája érkezett hétvégén a Marosi István Városi Sportcsarnokba. A szünet utáni első találkozót velük vívták az ÓAM-Ózdi KC játékosai. Az első gólt a vendégek szerezték, majd egyre nagyobb előnyt dolgoztak ki. A tizenkettedik percben már hat gól volt a különbség. A mieink a huszonegyedik percre visszahozták magukat 10:11-re. Hosszas küzdelem után döntetlenen álltak, így mentek pihenőre is. A második félidő elején kétes bírói ítéletnek is köszönhetően a Győr ismét ellépett. A küzdelem a listavezető és a sereghajtó között nagyon kiéleződött. Az ózdiak szorosan a vendégek nyomában voltak. Egy-két gól volt végig közöttük. A véghajrában már tomboltak a szurkolók. A vendégeknek azonban az utolsó percekben sikerült felülkerekedni a mieinken és elvitték a pontokat. Végeredmény: ÓAM-Ózd KC - Győri ETO-UNI FKC: 29 – 33.

„Nem adtuk fel, a meccs első szakasza nem sikerült, azt hiszem 3:9 volt. Egy-két játékvezetői ítélettel, meg saját hibával és onnan visszakapaszkodtunk és tényleg ki-ki meccs volt. Le a kalappal a csapat előtt, mert tényleg egy olyan csapat ellen, aki NB I-es csapatokkal játszott felkészülési meccset és teljesen ki-ki meccseket játszott, nem is rossz csapatok ellen, mi meg így tudunk játszani. Ez tényleg egy nagy öröm” - nyilatkozta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Elmondta, több hibát is látott, amiket ki kell javítani, de nagyon büszke a csapatra. A győriek azt hitték, egyszerűbb dolguk lesz, a mieinknek mégis sikerült megszorongatniuk őket.

„Megmondom őszintén, hogy kicsit könnyebb mérkőzésre számítottam, de nyilván itt saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Nem lebecsülve az Ózd teljesítményét, de azt gondolom, hogy nagyon nagyon harcosan és jól küzdöttek, mi pedig rengeteg hibával játszottunk azokhoz a szituációkhoz képest, amiket a januári edzőmérkőzéseken gyakoroltunk. Abból abszolút semmit nem kaptunk vissza” - értékelt Bencze József, a Győri ETO-UNI FKC vezetőedzője.

A mieink izgalmas meccset zártak, pontot azonban nem szereztek, így még mindig a tabella legvégén állnak. A következő néhány mérkőzést idegenben vívják majd, így a hazai közönség legközelebb március 8-án láthatja őket a pályán. Ekkor a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es gárdája érkezik majd a Marosi István Városi Sportcsarnokba.

Képek forrás: ÓAM-Ózdi KC facebook