Csapatépítés – Diákönkormányzati Napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban
Oktatás
2024. febr. 9.

Csapatépítés – Diákönkormányzati Napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban

Új igazgatót választottak és közösen oldottak meg játékos, ügyességi feladatokat ma a SZIKSZI-s diákok. A délelőtt remek hangulatban telt.

Vidám hangulatban telt a délelőtt a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói és tanárai számára. Diákönkormányzati Napot szerveztek az iskolások. Minden évben megrendezik az eseményt az intézmény tornatermében, amely a fiatalok körében igen közkedvelt. Idén a 11.B osztálynak jutott a nemes feladat, hogy kitalálják a programokat. A nap témája A nagy pénzrablás című sorozatra épült. A diákok összemérhették tudásukat ügyességi, logikai, valamint kvíz jellegű feladatokban, volt amelyiket telefon segítségével oldhattak meg. Az ilyen alkalmak azért is fontosak az iskola életében, mert remekül összekovácsolják az ifjúságot.

„Ebben az évben kicsit kevesebb idő volt a diákigazgató választásra és kevesebb jelölt is indult. Tavaly több jelentkező közül lehetett választani. A napot a 11.B osztály szervezi meg. Remélhetőleg nagyon jól fogják érezni magukat a tanulók. Fontos ez a Diákönkormányzati Nap azért is, mert ugye meg kell szervezniük egy teljes napot az iskola diákságának, ezáltal felelősséget, szervezőkészséget, meg hát kompetenciákat tanulnak” - emelte ki Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A Diákönkormányzati Nap megnyitóján Hajdu Krisztián átadta a kulcsot az új diákigazgatónak. A megtiszteltetés Ruzsinszky Zétényt érte, ő lett a mai napra a kinevezett igazgató. Az idei évben nem kampányoltak a diákok az iskola falai között. Így két jelentkező osztály közül került ki nyertesként a 11.B osztály, mint szervező.

„Igazából ez a nap arra szolgál, hogy az iskola közösségét kicsit megmozgassuk, egy kicsit összekalapáljuk, és részben a 11.B, tehát a mi osztályunk szervezi. Nagyon örülünk, hogy ezt a napot meg tudjuk csinálni. Különféle ügyességi, videós feladatokkal készültünk, és reméljük tetszeni fog a többieknek, és hogy legközelebb is mi szervezhetünk majd ilyen feladatokat. Köszönjük szépen igazgató úrnak is ezt a csodás napot, hogy engedélyezte nekünk” - mondta Sike Zoltán, tanuló.

A fiatalok nagyon hálásak, hogy létrejöhetett a mai nap a monoton tanulós mindennapok mellett. A program zárásaként kémiai kísérleteket mutattak be, a tudományos érdekesség lenyűgözte a SZIKSZI-s diákokat.