Elkészült a Civil Ház teteje
Fejlesztés
2024. febr. 13.

Elkészült a Civil Ház teteje

A tetőfelújításnak köszönhetően megszűnik a beázás a Civil Házban. A nyertes vállalkozó néhány nap alatt elvégezte a munkálatokat.

A munkálatokat néhány napja kezdték el, ma délelőtt pedig az utolsó simításokkal be is fejezték a tetőfelújítást. Janiczak Dávid polgármester az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. vezetőjével és a cég néhány szakemberével nézte meg, milyen változások történtek. A teljes tetőfelület egy új palazúzalékos csapadékvíz elleni szigetelést kapott. Felújították a páraszellőzőket és a lefolyó részek lombkosarait is. Több mint ezer négyzetméter felületet renováltak.

„Egy tetőszigetelést nem ildomos részletekben javítani, ezért amikor a beázásról hírt kaptam, azonnal azon kezdtem el dolgozni, hogy az idei költségvetésben fedezetet találjunk arra, hogy az egész Civil Házat és mozitermet megóvva a teljes tető új szigetelést kapjon, így a saját költségvetési forrásunk terhére tizennégy millió forinttal tudtuk támogatni az ÓMÉK-nak ezt a felújítását, amely biztosítja, hogy az itt szerepet kapó és itt helyet kapó civil szervezetek megfelelően tudjanak működni, és a mozi látogatása is zavartalan legyen a jövőben” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Van, ahol a teljes falat feláztatta a víz. A tető renoválásának hála ez a probléma megszűnik.

„Nagyon nagy segítség számunkra ez a fejlesztés, hiszen a Civil Ház egy fontos objektuma az ÓMÉK-nak. Itt több civil csoport működik és a mozi is itt üzemel. Pont azon a folyosón vagyunk most és itt mögöttem látszik, hogy milyen károkat okozott a tető beázása, ahol a civil csoportoknak az irodái vannak, és ez nem csak itt okozott gondot, hanem az egyel lejjebb lévő szinten is és sajnos a moziteremben, a színpadon is okozott károkat. Folyamatosan csepegett ott is a víz, amikor esett az eső” - emelte ki Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

A tavaszi, csapadékos időjárás előtt nagy szükség volt a beruházásra, hogy ne keletkezzenek még nagyobb károk. A beázás nyomait az ÓMÉK szakemberei hozzák majd helyre.