Internetes csalás, adathalászat. Soós Attila kapitányságvezető tartott előadást a Szív Klub tagjainak
Rendőrség
2024. febr. 15.

Internetes csalás, adathalászat. Soós Attila kapitányságvezető tartott előadást a Szív Klub tagjainak

A Szív Klub tagjainak tartott preventív előadást Soós Attila kapitányságvezető a Civil Házban. A prezentáció középpontjában az adathalászat, az internetes bűnözés állt.

Városunk egyik legrégebben működő és egyik legnagyobb létszámú civil szervezete az Ózdi Szívbetegek Egyesülete, vagyis a Szív Klub. Az 1985-ben alapított egyesület évről évre változatos programokat biztosít a tagok számára. A csoport létszáma folyamatosan növekszik, sok az új érdeklődő.

„Lelkesek az emberkék, meg szeretnek is ide járni. Mi meg a vezetők mindig csinálunk olyan programot, hogy el tudjanak jönni, kíváncsiak legyenek arra, hogy ki az előadó, mi lesz a tartalma. Úgyhogy nagyon lelkesek és nagyon összeszokott kis csapat vagyunk. A rendőrkapitány úr már másodszor van nálunk, szeretjük, tiszteljük” - mondta Sulyok Istvánné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének titkára.

Soós Attila neve nem ismeretlen a klubtagok számára. Az előadáson szó volt az online csalók gátlástalan trükkjeiről, és az internetes vásárlás veszélyeiről is. A kapitányságvezető külön felhívta a figyelmet az adathalász telefonos megkeresésekre.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságon mindig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a szépkorúakat, az idősebbik generációhoz tartozókat felvilágosítsuk a jelenlegi bűnelkövetésekkel kapcsolatosan, gondolok itt az internetes csalásokra. Az új elkövetési módszerekről lesz szó a mai napon” - emelte ki Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Soós Attila felvázolta, hogy miként kerülhető el, hogy az internetes bűncselekmények áldozataivá váljunk, hasznos tanácsokkal is ellátta a résztvevőket. Az esemény interaktív beszélgetéssel zárult, ahol a szépkorúak feltehették kérdéseiket a szakembernek.