Jól halad az Újváros Téri Tagóvoda tetőszigetelése
Fejlesztés
2024. febr. 16.

Jól halad az Újváros Téri Tagóvoda tetőszigetelése

Jól halad a kivitelező a tetőszigeteléssel az Újváros Téri Tagóvodában. A nyertes vállalkozó előreláthatólag a jövő hét közepén fejezi majd be a munkálatokat.

Szorgalmasan dolgoznak a munkások az Újváros Téri Tagóvoda tetején. Szerdán kezdte el a kivitelező a tető szigetelését. Az elmúlt három napban jól haladtak. Az előző év végén érkezett a jelzés az önkormányzathoz, hogy beázási problémával küzdenek az épületben. Az idei költségvetésben 7 millió forintot különítettek el a tetőszigetelés felújítására.

„Tavaly év végén érkezett szülőktől a jelzés, hogy az óvoda beázik, az Újváros Téri Tagóvodáról beszélünk, amelynek most már a tetején állhatunk, hiszen a költségvetésben terveztem is annak a költségével, amivel a szigetelést meg tudjuk újítani a tető teljes felületén. Így ez a folyamat most már elkezdődött, a munkálatok elkezdődtek, úgyhogy a beázás teljes mértékben meg fog szűnni az épületben” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az óvoda tetején körülbelül 1500 négyzetméter felületen újult meg a szigetelés a mostani fejlesztésnek köszönhetően. Évek óta problémát jelent a csapadékos évszak az intézményben.

„Évek óta tapasztaljuk, hogy az óvoda épülete több ponton beázik. Tíz évvel ezelőtt volt utoljára tetőfelújítás, körülbelül 3-4 éve tapasztaljuk a beázás problémáját, és nagyon-nagyon örülünk neki, hogy az idei évi költségvetésből sikerül a tetőszerkezetet felújítani” - mondta Kocsik Sándorné, az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A munkálatokat előreláthatólag jövő hét kedden fejezik be. Az óvoda mellett a bölcsőde épülete is hamarosan megújul majd, annak korszerűsítésére 16 és fél millió forintot szánnak a költségvetésből. Az intézmény dolgozói mellett a szülők is örülnek a felújításnak, hiszen a gyermekek így tisztább és egészségesebb környezetben tölthetik hétköznapjaikat.