A misszió nem passzió! – Negyedszer rendezték meg a KOHÓ-t
Egyház
2024. febr. 19.

A misszió nem passzió! – Negyedszer rendezték meg a KOHÓ-t

A misszió nem passzió! - címmel a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezete negyedik alkalommal keltette életre a KOHÓ-t, azaz a Konferencia Hitről Ózdon elnevezésű programot.

Több mint százan hallgatták annak a négy meghívott lelkipásztornak a prédikációját a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetének imatermében, akik „A misszió nem passzió!” - témában szólaltak meg a Konferencia Hitről Ózdon elnevezésű rendezvényen. Hasonlóan a korábbi évekhez, a negyedik KOHÓ-nak is Baráti Róbert, lelkipásztor adta meg a témáját.

„A mai konferencia témája az egy olyan szójáték, ami keresztény berkeken belül szokott feljönni szlogenként, hogy „A misszió nem passzió!”. Itt a passzió szónak különféle jelentései és jelentés árnyalati vannak. A hobbitól a szenvedélyen keresztül, a szenvedéllyel űzött kedvtelésen keresztül, akár a szenvedés szava is ebben rejlik, ugye a passió. Ezzel a szójátékkal élve egy elég komoly témát kezdtünk el boncolgatni, hogy vajon a misszió mit jelent számunkra, mi az a küldetés, amire Jézus Krisztus a híveket elhívta” - mondta Baráti Róbert, a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetének lelkipásztora.

Az igehirdetéseket ebből az alkalomból is vendéglelkészek tartották, akik most Békésből, Kecskemétről, Kecelről érkeztek. A tanítások során ők is ezt a vezérfonalat követve szóltak a megjelentekhez. Lettner Gábor, a Pécsi Reménység Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora, Baranya vármegye és a Dél-Dunántúl központjából utazott a Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetéhez. Nem először hirdetett már igét a gyülekezetnek, de mindig nagy örömmel teszi ezt.

„Nekem mindig egy nagy felüdülés. Önmagában a gyülekezet, a barátok, az ismerősök, akikkel együtt vagyunk engem nagyon inspirál. Úgy vagyunk szerintem mindannyian, akik igehirdetők vagyunk, hogy sokszor azért magunknak is prédikálunk. Tehát nemcsak az észt szeretnénk osztani, nemcsak az ismeretet meg a tapasztalatot, hanem hasson ránk is ugyanaz, amiről beszélünk. Az a tapasztalatom, hogy jó elhatározásokkal megyünk el innen az alkalom végén” - emelte ki Lettner Gábor, a Pécsi Reménység Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora.

A megszokott vasárnapi istentiszteletekkel ellentétben többen összegyűltek, hogy közösen dicsőítsék az urat. Kahánné Farkas Róza már harminchárom éve a pünkösdi közösség tagja. Azt mondja, nagy szüksége van az embereknek a KOHÓ-ra.

„Én úgy gondolom, hogy nagyon sok emberhez eljut ez a tűz, ez a KOHÓ, mert nagyon nagy szüksége van Ózdnak arra, hogy nagyon sok ember megtérjen és higgyen Istenben. Én harminchárom éve nem bántam meg, hogy Isten mellett döntöttem. Nekem a családom is, a gyermekeim is meg vannak térve” - nyilatkozta Kahánné Farkas Róza.

Az esemény további fontos feladata a kötetlen, egymással töltött idő volt. A KOHÓ-ról bővebb összeállítást az Ózdi Városi Televízió, Apropó című közéleti magazinjában láthatnak.