Tánc, fánk és busójárás – Farsangi mulatságot tartottak az Új Esély Központban
Város
2024. febr. 23.

Tánc, fánk és busójárás – Farsangi mulatságot tartottak az Új Esély Központban

Közös farsangi mulatságra várták az ellátottakat az ózdi Új Esély Központban. A jó hangulatról a Szabad Szombat Táncegyüttes táncházas foglalkozása gondoskodott.

Porcukor és lekvár is bőven került a farsangi fánkokra az Új Esély Központ konyhájában. Az ellátottak lelkesen vették ki részüket a finomság elkészítéséből. Napokkal ezelőtt előkészültek, a helyiségek falait színes papírdíszek és maszkok díszítették. Bobcsák Emese, a központ nappali ellátás vezetője azt is elmesélte, hogy már ezek a munkálatok is mennyire jó hatással vannak a gondozottakra.

„Az ilyen események természetesen ellátottjaink bevonásával zajlanak. Tehát már az előkészületek kiváló lehetőséget adnak készségek, illetve képességek fejlesztésére. Mai rendezvényünkre meghívott vendégeink a Szabad Szombat Táncegyüttes, akiket egy táncházas foglalkozásra kértünk fel az ellátottjaink számára. A kikapcsolódás és a jó hangulat mellett a táncról köztudott, hogy fejleszti az alkalmazkodó, együttműködő képességet, növeli az önbizalmat, magabiztosságot és egyfajta sikerélményt is nyújt” - emelte ki Bobcsák Emese, az Új Esély Központ nappali ellátás vezetője.

Az intézményben tartott foglalkozások és rendezvények rendkívül nagy jelentőséggel bírnak az ellátottak életében. Ahogy minden évben, a központban idén is törekednek a szakmai fejlődésre, több új elemmel bővítik a lehetőségeket. Elindult többek között a művészetterápiás foglalkozás, emellett pedig nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok ápolására is, így a farsang sem maradhatott ki. Ezt a mulatságot pedig már nagyon várták mindannyian.

„Napokkal, illetve hetekkel ezelőtt megkezdtük a felkészülést a közös farsangi mulatságra ellátottjainkkal. Ezek a rendezvények nagyon pozitív hatással bírnak, segíti a résztvevőket önmaguk megerősítésében, közösségépítő hatással bírnak. Mindenki nagy örömmel és várakozással vesz részt ezeken a programokon” - mondta Tóth Vanessza, szociális gondozó.

„Erre úgy készültünk, hogy már tegnap elkezdtük, készülődtünk. A főnökasszonnyal közösen megbeszéltük, hogy legyen busójárás. Úgyhogy az lesz, és én annak öltözök be. Amikor jönnek a táncosok, mi bejövünk utána és elzavarjuk őket” - nyilatkozta Putnoki Buda Károly.

A rendezvényt Bobcsák Emese nyitotta meg, majd átadta a helyet a Szabad Szombat Táncegyüttes tagjainak. Perceken belül szinte mindenki táncra perdült. Az utolsó dal végén pedig megjelentek a busók, elzavarták a táncosokat, és hangos zajkeltéssel ők is elűzték a telet. A közösen készített fánkból örömmel falatoztak az ellátottak, és késő délutánig együtt mulattak.