Ismét Budapestről érkezett segítség az Ózdi Állategészségügyi Telepre
Fejlesztés
2024. febr. 23.

Ismét Budapestről érkezett segítség az Ózdi Állategészségügyi Telepre

Építészek ajánlották fel segítségüket Fidrus Péternek egy menhely terveinek elkészítéséhez. Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint Budapestről érkezett az ózdi ebtelepre.

Omladozó vakolat, hiányos tető, befalazott ablakok. Jelenleg így néz ki az a raktár, ami az Ózdi Állategészségügyi Telep mellett található. Az épület korábban az Ózdi Városüzemeltető Intézmény használatában állt. Fidrus Péter telepvezető tárgyalás útján jelezte Janiczak Dávid polgármesternek, hogy szeretnének az épületben egy menhelyet létrehozni, valamint plusz kenneleket építeni. A városban lévő kóbor kutyák problémáját ivartalanítással, valamint a férőhelyek bővítésével lehet mérsékelni, így az önkormányzat átadta az Ózdi Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány részére az ingatlant. A közelmúltban egy nagy összegű adományt kaptak Budapestről, ma pedig ismét a fővárosból érkezett segítség az ebtelepre.

„Egy budapesti támogatónk által kerültünk kapcsolatba az építész házaspárral, akik vállalták, hogy ingyen és bérmentve elvégzik nekünk a tervezést. Nagyon érdekes, illetve furcsa az számomra, hogy a budapestieket valahogy jobban megérinti ez a dolog, mint minket ózdiakat, akik szembesülünk a kóbor kutyák problémájával. Kevés vállalkozó áll mellénk Ózdról, reméljük, hogy most egy kis inspirációt kapnak ők is, és a továbbiakban tudják segíteni ők is a mi munkánkat is” - hangsúlyozta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.

Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint délelőtt érkezett, hogy szemügyre vegyék a szóban forgó épületet. A rossz idő ellenére alaposan körbejárták, megvizsgálták a helyszínt és átbeszélték a telep vezetőjével elképzeléseiket. A fiatal házaspár szívén viseli a mentett állatok sorsát, ők maguk is menhelyről fogadták örökbe négylábú kedvencüket. Így nem volt kérdés számukra, hogy felajánlják segítségüket az ózdi kóborkáknak.

„Azt ajánlottuk föl, hogy megtervezzük nekik ingyen ezt a menhelyet, és próbálunk majd a kivitelezésben is segíteni, amennyiben eljut majd odáig ez a projekt” - mondta Mészáros Orsolya, építész.

„Kezdetben fölmérjük az épületet kívülről, belülről. Körülbelül 30-35 kutyára számítunk, akiknek helyet tudunk kialakítani a raktárban” - nyilatkozta Gulyás Bálint, építész.

A felajánlás hatalmas segítség, hiszen a tervek elkészítése jelentős anyagi költségekkel jár. Információink szerint a menhely kialakításához előreláthatólag 20-25 millió forintra lesz szükség. Ahhoz, hogy ez a nagyszabású projekt megvalósulhasson, szívesen fogad támogatást az Ózdi Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány.