A lakosság segítségével két héten belül meglett a tettes. A volt Ruhagyár mögötti illegális szemétlerakó ügyét göngyölítették fel a városi rendészek
Város
2024. febr. 23.

A lakosság segítségével két héten belül meglett a tettes. A volt Ruhagyár mögötti illegális szemétlerakó ügyét göngyölítették fel a városi rendészek

Lakossági bejelentés alapján sikerült kideríteni ki az a személy, aki a volt Ruhagyár mögötti illegális szemétlerakóért felelős. A rendészet munkatársai feljelentést tettek.

A lakosság segítségével lett meg a tettes. Február elején számoltunk be arról, hogy újabb illegális szemétlerakót jelentettek a hatóságoknak a volt Ruhagyár mögötti füves közterületen. Tegnap újabb lakossági bejelentés érkezett az ügy kapcsán, miszerint a volt Ruhagyár mögötti önkormányzati területre ismeretlen személy, teherautóval építési törmeléket helyez el. A szemtanú állítása szerint ez már a harmadik alkalom volt egy nap alatt és feltehetően a lerakás folyamatos. Ezt követően az Ózd Városi Rendészet munkatársai az érintett területre siettek. Két személyt is meghallgattak, akik egybehangzó információkkal szolgáltak. A járőrök feltérképezték a környéket és kiderítették, hogy honnan szállítják a törmeléket az adott helyszínre. A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt tettek feljelentést.

„Észleleték, hogy éppen rakodták a teherautót, majd a rakodást követően, feltehetően a rendészeket kiszúrták, ezért nem ide hozták a szokott helyre, hanem a saját telephelyükre. A rendészek a helyszínre vonultak, és ott elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki elismerte a cselekményét. Ezek után a feljelentést elkészítettük” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.