Másodszor rendeztek atlétika versenyt az Újváros Téri Általános Iskolában
Sport
2024. febr. 26.

Másodszor rendeztek atlétika versenyt az Újváros Téri Általános Iskolában

Második alkalommal rendezték meg a Tavaszváró Fedettpályás Atlétika Versenyt az Újváros Téri Általános Iskolában, melyen közel nyolcvan alsó tagozatos diák vett részt.

Versenyhelyszínné alakult át az Újváros Téri Általános Iskola tornaterme, ahol a házigazda mellett a Bolyky Tamás, a Vasvár Úti az Ózdi Apácai Csere János és a borsodszentgyörgyi Szent György Katolikus Általános Iskola diákjai is részt vettek a Tavaszváró Fedettpályás Atlétikai Versenyen. A tornateremben közel nyolcvan tanuló sportolt.

„Az atlétika szeretetét, a mozgás szeretetét a gyerekekben erősítsük, az életen át tartó sportolásra legyen meg a vágy bennük és arra, hogy megméressék magukat. Kicsit kikerüljenek a mindennapi rutinból, mozogjanak és versenyezzenek, hiszen tavasszal jönnek az Atlétika Diákolimpia versenyei, és ez arra is jó felkészüléssel szolgál” - mondta Zákányi Zoltán, főszervező, az Újváros Téri Általános Iskola testnevelője.

Az I. korcsoportos gyerekek három versenyszámban indultak. Húsz méteres futásban, szivacskézilabda dobásban és helyből távolugrásban. A II. korcsoport versenyzőinek húsz méteres futást, helyből távolugrást, medicinlabda dobást, és egy négyszer tizenöt méteres ingafutást kellett teljesíteni.

„Minden tesi órán felkészültünk, két kilós medicinnel dobtunk. Helyből távolugrás volt és nagyon várjuk, hogy megmérettessük magunkat és azt, hogy mit fogunk elérni” - nyilatkozta Bárdos Dávid, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója.

Minden korosztályban és korcsoportban három gyermeket lehetett nevezni iskolánként, így összesen tizenkét tanuló érkezett az Ózdi Apáczai Csere János Iskolából. A gyerekek nem először vettek részt a sporteseményen, hiszen a tavalyi évben is szerepeltek a fedettpályás atlétikai versenyen. A testnevelés órákon a felkészítést már korábban elkezdte a gyerekekkel a testnevelő.

„Azokat a feladatokat, amiket kiküldtek, hogy milyen versenyszámok lesznek, az iskolában próbáltuk gyakorolni és felmérni a diákokat, hogy kik azok, akik a legügyesebbek. Próbáltuk őket elhozni, itt pedig elsősorban végül is lényeg az, hogy jól érezzék magukat, mozogjanak és esetleg, hogyha valami eredményt érnek el, annak nagyon fogunk örülni” - fogalmazott Sass Tamás, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola testnevelője.

„Nagyon izgultam és most is nagyon izgulok. Tesi órákon szoktunk dobálni és legfőbb célom, hogy megnyerjem ezt a versenyt” - hangsúlyozta Tóth-Telky Dániel, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A már hagyományosnak mondható sportverseny célja volt az atlétika sportágak, mint a szivacs és medicinlabda dobás, a távolugrás és a futás megszerettetése az iskoláskorú tanulók körében.