Elindult az 1000 fa program
Város
2024. febr. 27.

Elindult az 1000 fa program

Elkezdődött a Neutrik Group 1000 fa programja Ózdon. Tegnap délután a cég vezetősége és a város képviselői jelképesen elültették az első növényt. A többi fokozatosan kerül majd a helyére.

Egy platánfának készítették elő a területet az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai az Ózdi Horgásztó partján. A Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Marton Zsolt köszöntötte a megjelenteket.

„A Neutrik szeretne aktívabb lenni, ezért 1000 fát fog elültetni a következő négy évben. Minden alkalmazottunk minden évben elültet majd egy fát, emellett a vállalat kihelyezi a fákat Ózdon és a környékén. Szeretnénk bölcsődék és óvodák környékére is ültetni néhány fát a menedzsmenttel” - hangsúlyozta Marton Zsolt, a Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Neutrik Group két vezetője is ellátogatott Ózdra. Közösen ültették el jelképesen az első fát.

„A projekt oka, hogy itt élünk a városban és szeretnénk látni, ahogy megújul a környezet a tó körül, az óvodák körül és az egész városban. Ez az ok, amiért ezt csináljuk” - mondta Marcel Gstöhl, a Neutrik Group egyik vezetője.

A zöldítés és a környezetvédelem nagyon fontos mind a cégnek, mind pedig a város vezetésének.

„A városban való megjelenésük óta jó a kapcsolatunk a Neutrik Hungary Kft.-vel. Kölcsönös, jó együttműködést ápolunk, és a fatelepítés kapcsán egy nagy segítség lesz a városnak az, hogy ők is segítenek zöldíteni a városnak a közterületeit, sőt még a környéket is. Mi is sokat dolgozunk ezzel minden évben, hiszen nagyon fontosnak tartjuk a környezet védelmét, ápolását és megújítását. Most már partnerünk is van ebben a programban” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A fa mellett egy nagy szikla is helyet kapott rajta egy táblával, amely a kezdeményezést jelzi. A fa elültetése után egy közös fotóval zárult az alkalom.