Egy arany, három ezüst, három bronz. Sikerrel zárták a Csillagfürt EGYMI diákjai a FODISZ Diákolimpia Tollaslabda vármegyei fordulóját
Sport
2024. márc. 1.

Egy arany, három ezüst, három bronz. Sikerrel zárták a Csillagfürt EGYMI diákjai a FODISZ Diákolimpia Tollaslabda vármegyei fordulóját

Négy tanuló is továbbjutott a FODISZ Diákolimpia Tollaslabda országos fordulójába. A rendezvényt a Csillagfürt EGYMI-ben rendezték.

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, vagyis a FODISZ 2013-tól kiemelt figyelmet fordít a diákolimpia helyi, megyei, regionális és országos versenyek szervezésére. Közel 396 oktatási intézménnyel és 65 egyesülettel, alapítvánnyal állnak kapcsolatban. A Diákolimpia résztvevői a magyar közoktatásban foglalkoztatott fogyatékos tanulók. A héten a Csillagfürt EGYMI adott otthont a FODISZ Diákolimpia Tollaslabda vármegyei döntőjének.

„Másodszor vagyunk itt Ózdon, jó érzésekkel jövünk vissza, de nemcsak a tollaslabda alkalmából vagyunk itt Ózdon, hanem voltunk már itt terematlétikán, tavaly voltunk itt focizni és tavaly volt a tollaslabda első alkalommal. Most második alkalommal vagyunk itt Ózdon tollaslabdázni” - mondta Nemes Zsolt, a FODISZ Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei versenyigazgatója.

A versenyen a Csillagfürt EGYMI diákjai mellett a miskolci Éltes Mátyás EGYMI, a Csillagfürt EGYMI Tornanádaskai tagintézménye és a sátoraljaújhelyi Deák Úti EGYMI tanulói mérték össze ügyességüket. A vármegyei fordulóra szorgalmasan készültek a fiatalok.

„Sportszakkört tartok a gyerekeknek heti egy alkalommal, illetve a verseny előtt két-három héttel elkezdünk gyakorolni hetente többször is azokon a délutánokon, amikor nekem van szabadidőm és itt tudok maradni a gyerekekkel. A testnevelés órákon a testnevelő kollégák ilyenkor kicsit ráfekszenek erre a sportágra” - emelte ki Kormos László, a Csillagfürt EGYMI gyógypedagógusa.

Minden résztvevő egyéniben játszott. A felkészülés igen sikeresnek bizonyult, a Csillagfürt diákjai nagy önbizalommal vágtak neki a mérkőzéseknek.

„Laci bácsival tegnap is gyakoroltunk meg ma is egy kicsit és úgy éreztem, hogy sikerülni fog” - nyilatkozta Danó Dominika, a Csillagfürt EGYMI tanulója.

A diákolimpia vármegyei döntőjén brillíroztak az ózdiak. Négy tanuló is továbbjutott az országos fordulóba. Danó Dominika aranyérmet szerzett, Dínó Dominik, Kis Izabella Mirella és Jónás Géza Attila pedig a dobogó második fokára állhatott. Összesítésben egy arany, három ezüst és három bronzérem került a vendéglátókhoz. A verseny következő állomása május 9-én Cegléden az országos döntő lesz.