Újabb illegális szemétlerakót és elhullott állattetemeket találtak a Bolyki temető mögötti területen
Város
2024. márc. 5.

Újabb illegális szemétlerakót és elhullott állattetemeket találtak a Bolyki temető mögötti területen

Lakossági bejelentést követően fogták el azt a személyt, aki a Bolyki temető mögötti részre szemetet rakott le. A területen oszló állattetemeket is találtak a rendészek.

Városunkban a szemetelés és az illegális hulladéklerakás visszatérő probléma. A rendészet munkatársaihoz újabb telefonos bejelentés érkezett, miszerint a Bolyki temető mögötti náddal benőtt részre ismeretlen elkövetők bezsákolt szemetet raknak le. A hulladék háztartási és építési törmelékből állt. A rendészet munkatársai az érintett területre siettek.

„A tehergépkocsit a helyszínen találták elsüllyedt állapotban, besüllyedt az ingoványos részen. Senki nem volt a közelében. A környéken szét voltak dobálva a szemeteszsákok, illetve az autónak a rakodóterében is voltak hasonló szemeteszsákok. Megvárták, amíg az elkövetők visszaérkeznek a helyszínre. Ez meg is történt. Elszámoltatásuk megtörtént, elismerték a cselekményüket, úgyhogy a feljelentést a rendészet az illetékes hatóságok felé meg fogja tenni” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet vezetője kiemelte, hogy az elkövetők nagyon megbánták tettüket. Elmondásuk szerint nem tudták, hogy lehetőségük van leadni ingyenesen a szemetet. A szóban forgó személyeket kötelezték arra, hogy a zsákokat összeszedjék és elszállítsák valamelyik közeli hulladékudvarba. A leadásról szóló igazolást be kell mutatniuk a rendészet munkatársainak. A szemétlerakóhoz vezető földút mellett csörgedezik a Hangony-patak. A vízpart egy részét fehér zsákok borítják, azokban bomlásnak indult állatmaradványokra bukkantak. A terület képviselője igyekszik rendezni a helyzetet.

„Én nagyon fel vagyok háborodva azon, hogy mindenféle lehetőséget kihasználnak egyesek arra, hogy a természetet károsítsák. Lépten-nyomon szeméthegyek vannak itt. Ózdon több helyen is elhelyezhetik a hulladékot, van rá megoldás. Most, amikor jöttünk ki a helyszínre, most szembesültem azzal, hogy szintén ezen a helyszínen, fehér zsákokban kutya- és állattetemek vannak végig lerakva” - nyilatkozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A képviselő örül annak, hogy a civilek szorosan együttműködnek a hatóságokkal és a továbbiakban is a lakosság segítségét kéri. Aki szemetelést tapasztal vagy illegális hulladéklerakót lát, az értesítse a terület képviselőjét és jelentse a történteket a rendészeknek, hogy mielőbb intézkedni tudjanak.