Parkoló kialakítás, salakozás, ároktisztítás – Nagy erőkkel dolgoznak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei
Város
2024. márc. 5.

Parkoló kialakítás, salakozás, ároktisztítás – Nagy erőkkel dolgoznak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei

Újabb húsz férőhelyes parkolót alakítanak ki az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A Nemzetőr Úti Tagóvoda mellett munkálkodnak a szakemberek.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei jelenleg egy húsz férőhelyes parkolón dolgoznak. Az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodája mellett alakítják át a területet. Ezzel is növelve a férőhelyeket az intézmény előtti útszakaszon, így biztonságosabbá téve a közlekedést. Elsősorban a dolgozók, illetve a reggel és délután érkező szülők szempontjából fontos a beruházás.

„A Nemzetőr úti óvoda környékén régóta problémát okozott a parkolás. Az út melletti párhuzamos parkolókat évekkel ezelőtt alakítottuk ki, most már sajnos ezek is megteltek. Úgyhogy az óvoda mellett egy húsz férőhelyes új parkolóhely bővítésbe kezdtünk múlt héten az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársaival, ami jövő hétre el is készül, és legalább a dolgozók biztosan be tudnak állni ebbe a parkolóba. Így új parkolóhelyek szabadulnak fel, és sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés az óvoda előtt” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Városszerte zajlanak a munkálatok. Parkolók, járdák kialakítása, salakozás, ároktisztítás. Sok feladatuk volt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak múlt héten. A szentsimoni templom előtti utcában kiszélesítették az út menti területet. A Bolyki főút egyik játszóterén is kicseréltek egy tönkrement játszóelemet a gyerekek örömére, valamint a városban több padot is felújítottak a szakipari csoport munkatársai.

„Húsz állásos salakos parkoló készül az óvoda dolgozóinak, amely Garami György képviselő úrnak a keretéből valósul meg. Körülbelül jövő hét hétfőre úgy néz ki, hogy elkészül, ha jó idő lesz. Ezenkívül csinálunk még egy pár munkát a városban, az Egyházvölgyben zajlik most egy árok rekonstrukció, múlt héten készült el a Wellis előtt egy 20-25 méteres járda, plusz a ráépített híd, illetve a mellette levő ároknak a rekonstrukciója” - emelte ki Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Március végén várhatóan megkezdődhetnek a tavaszi munkálatok is. Ez persze függ az időjárástól, valamint attól, hogy mikor nyitnak az aszfaltkeverő üzemek. A szakemberek kátyúzással javítják ki az útburkolati hibákat, néhol pedig kisebb útszakaszok is megújulnak majd.