„Győzd le a távot, győzd le saját magad!” – 2024-ben is elrajtolt az Ózdi Futónapok
Sport
2024. márc. 8.

„Győzd le a távot, győzd le saját magad!” – 2024-ben is elrajtolt az Ózdi Futónapok

Újra elrajtolt az Ózdi Futónapok. Sokan teljesítették a tíz kört 45 perc alatt. A teknőcök célja a sportos közösség erősítése és a rendszeres mozgásra ösztönzés.

Élettel telt meg a stadion tegnap délután fél ötkor. Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület tagjai az Ózdi Futónapok első állomására várták az érdeklődőket. A 2015-ös évre visszanyúló esemény szabályai szerint tíz kört kell teljesíteni a résztvevőknek a centerpálya körüli salakos oválon 45 perc alatt.

„Remélem minél több ózdi eljön, mivel ez egy fantasztikus program. Összeköti az embereket a sporton keresztül és nagyon várom” - nyilatkozta Pénzes Balázs.

A csütörtöki alkalom egyben a „30-as futás a Teknőccel” jubileumi program része is. A hűvös idő és szemerkélő eső ellenére is sokan kilátogattak a helyszínre.

„Reméljük, hogy ez nem fog elrettenteni senkit. Pont ez a lényege, hogy bármilyen idő van, bármilyen körülmény van, mindig tudunk tenni egy kicsit azért, hogy jobban érezzük magunkat. Én mindenkinek ajánlom. Aki esetleg ma nem csatlakozik, mi minden csütörtökön itt leszünk és minden csütörtökön lehet regisztrálni. Remélhetőleg lesz mindenkiben annyi kitartás, hogy végigcsinálja a teknőcökkel ezt a harminc éves jubileumi programot” - mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Az egyesület az Ön választ, mi segítünk pályázaton 6926 szavazattal magabiztos győzelmet aratott. Az elnyert összeget pedig arra fordítják, hogy szabadidős programsorozatot minél színvonalasabbá tehessék. A kezdeményezés célja a rendszeres mozgásra ösztönzés mellett a közösségépítés.

„Nagyon jól érzem magam, nagyon szeretem a Bíbenben rendezett terepfutóversenyeket, nagyon tetszik a kutyás futás és igyekszem minden alkalommal részt venni itt a tíz körös stadionban megrendezett futáson is. Nagyon sok az ismerős, sok kedves baráttal találkozok és új barátokat is tudok szerezni” - emelte ki Gál Melinda.

A teljesítők most emléklapot kaptak, az első három nőnek és férfinek érem is került a nyakába. Akik mindkét alkalmon megmérettetik magukat, dupla eséllyel indulnak a fődíjakért, vagyis a tíz-, húsz- és harmincezer forintos sportszer vásárlási utalványokért. A kihívás második állomása szeptember 26-án lesz, addig pedig minden csütörtökön délután öttől várják a helyieket egy legalább fél órás közös mozgásra.