Hatalmas érdeklődés övezi az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat virágládáit és szemeteseit
Város
2024. márc. 13.

Hatalmas érdeklődés övezi az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat virágládáit és szemeteseit

Újra elindult az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat közfoglalkoztatási programja. Hat hónapon keresztül ismét virágládákat és szemeteseket gyártanak.

Csiszolás, festés és méretre vágás. Szorgosan dolgoznak az emberek az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat telephelyén. Március elején indult el a hosszú távú közfoglalkoztatási program. Ez egészen augusztus végig tart majd.

„Bővült a létszámunk egy szakmunkással, tizenkét főről tizenhárom főre. Továbbra is a virágtartók gyártását és a szeméttárolók gyártását végzik az itt dolgozók. Ezen felül megvalósul az ifjúsági parkunk karbantartása, a kisebbségi önkormányzat irodáinál a karbantartási munkálatok – ilyen például a kerítésfestés – és a szegregált településrészeken a parlagfű irtása” - emelte ki Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A feladatokkal gyorsan haladnak. Felosztották egymás között a munkafolyamatokat. Ketten csiszolnak, ketten pedig festenek. A faléceket méretre kell vágni. Az elkészült darabokat összecsavarozzák, majd lazúrral kenik át. A műhely sarkában már az elkészült darabok várják, hogy kihelyezzék őket a városban. A projekt ideje alatt a tervek szerint 40 virágládát és 20 kukát csinálnak majd.

„Egy kukának az összeállítása körülbelül 1-2 órát vesz igénybe. A virágtartó egy kicsit több. Az olyan három óra hossza egy darab. Általában egy műszakban kettőt szoktunk elkészíteni” - mondta Berki József.

Nagy az igény a virágtartókra és a szemetesekre is. Az intézmények és a területi képviselők rendszeresen felkeresik az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatot. A Vasvár Úti Általános Iskola udvarára néhány hónapja kerültek ki az elemek. Március elején pedig a kórház előtt jelentek meg a virágtartók. Utóbbiba az ÓVI ültet majd virágot.