„Millió lépés az iskoládért” – Nyertek a sorsoláson a bolykysok
Oktatás
2024. márc. 19.

„Millió lépés az iskoládért” – Nyertek a sorsoláson a bolykysok

Egymillió forintot nyert a Bolyky Tamás Általános Iskola a „Millió lépés az iskoládért” program keretében. Az összegből sportszereket vásároltak.

Az iskola a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Aktív Magyarország közös programján vett részt. A „Millió lépés az iskoládért” elnevezésű kihívás 77 napig tartott, ahol a résztvevők egy telefonos applikáció segítségével gyűjtögették a lépéseket intézményük számára. A diákok hozzátartozói, de bárki más is csatlakozhatott a kihíváshoz.

„Kézilabdázom és bevontam a szüleimet a kézilabdába meg a sportolásba is, és ezzel növeltem az iskola lépésszámát” - mondta Tengely Viktória.

Egymillió forintot nyertek a sorsoláson, amelyet igyekeztek jól átgondoltan elkölteni. Az összegből eredetileg kültéri sporteszközöket szerettek volna vásárolni, végül anyagi megfontoltságból a benti felszerelések mellett döntöttek. A költségekhez az iskola diákönkormányzata is hozzájárult.

„Több mint ötszáz fő csatlakozott szülőkkel együtt, akik tulajdonképpen egy mobilalkalmazáson keresztül mérték a lépés számaikat és gyűjtögették az iskolának a pontokat. Azt elmondhatjuk, hogy igazából ez nem egy verseny, nem a helyezés döntött, de a vármegyében a második helyen végeztünk az iskolák között, a lépés gyűjtögetésben és egy sorsolás döntött a nyereményekről, amit itt is láthatunk. Igazából a szerencse nekünk kedvezett most, így egymillió forint értékben sportszereket vásároltunk az iskolának” - emelte ki Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A választásnál fontos volt, hogy az eszközök összecsukhatóak legyenek, hiszen ezzel is helyet takaríthatnak meg. Két tornász airtrack felfújhatós szőnyeget szereztek be, valamint a további lépésgyűjtögetés miatt egy kardiós gépre esett a választás, így két evezős ergométert is vettek.

A kezdeményezés jól összekovácsolja a diákközösséget. A tanulók egészségéhez is hozzájárul a program, hiszen ezáltal szabadidejükben is sokkal többet mozognak. A verseny március 25-én újraindul, így a tavaszi szezont is aktívan tölthetik a gyerekek.