Négy nap Felvidéken
Oktatás
2024. márc. 20.

Négy nap Felvidéken

Harmincnyolc diák utazik el a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodából négy napos kirándulásra a Határtalanul programnak köszönhetően.

A Határtalanul programnak köszönhetően a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda harmincnyolc tanulója öt pedagógus kísérővel, az állam támogatásával egy olyan osztálykiránduláson vehet részt a szomszédos országok magyarlakta területein, ahol személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

„A Határtalanul program keretében a Felvidékre egy négy napos, három éjszakás, nagyon szép, tanulmányi kiránduláson veszünk részt, aminek a bányászvárosok a fő központi témája, de a bakancslistán rajta van nagyon sok történelmi nagysághoz kapcsolódó emlékhely” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője.

Kocska Ágnes elmondta, hogy a négy napos kiránduláshoz kérték az Isten áldását, segítését és egyben a lelki útravalót. Aki áldását adta a felvidéki túrához, az Mischinger Ferenc római katolikus plébános volt, aki imát mondott a gyerekek biztonságos utazásáért.

„A mai szentmisében imádkozzunk a Határtalanul program keretében útnak induló gyerekekért és programért, hogy jól sikerüljön. Amikor azt mondjuk, hogy határtalan, nemcsak a mostani Magyarországnak a határára gondolunk, hanem egy kicsit többre” - fogalmazott Mischinger Ferenc, római katolikus plébános.

A kiránduláson a gyerekeknek lehetőségük nyílik a Felvidék megismerésére. Ellátogatnak többek között Körmöcbányára és Besztercebányára is. Zólyom híres várát is szemügyre veszik majd, felkeresik a világörökség részét képező dobsinai jégbarlangot. A tanulmányi út során számtalan programot kínálnak a szervezők, melyek segítségével hasznos tudnivalókkal és fontos információkkal lehetnek gazdagabbak a diákok.