Mintegy 80 méteren építenek járdát Cipóban, a Vasvári Pál úton
Fejlesztés
2024. márc. 20.

Mintegy 80 méteren építenek járdát Cipóban, a Vasvári Pál úton

80 méteren épül járda Cipóban, a Vasvári Pál úton. Lakossági kérésre valósul meg a fejlesztés, a beláthatatlan kanyar miatt veszélyes volt a gyalogos közlekedés.

Tábla jelzi Cipóban az építési munkálatokat. A Vasvári Pál úton dolgoznak az ÓVI munkatársai, egy járdát alakítanak ki a gyalogosoknak. A környéken élők keresték meg Zsuponyó Anett területi képviselőt. Veszélyesnek tartották az úton való közlekedést, az utca közepén található kanyar miatt.

„Lakossági kérés teljesül itt Cipóban, a Vasvári Pál úton járda kialakítását kérték az itt lakók a biztonságosabb közlekedés érdekében. Ez egy eléggé hosszú szakaszt érint, főleg azon a részen, ahol a kanyar miatt beláthatatlan az útrész” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

Mintegy nyolcvan méteren válik biztonságosabbá a közlekedés. Két járdalap szélességben épül a gyalogút, az ÓVI saját gyártású beton járdalapokat használ a fejlesztéshez.

„Körülbelül 400 darab lapot fogunk felhasználni. Ahogy látható, megtörtént a tereprendezés, nagyobb mennyiségű földet kellett kiszedni. A járdát egy kissé kiemeljük az úttól, hogy lehetőleg ne menjenek rá az autósok. A járda pereme és az út között egy murvás padkát alakítunk ki” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Az építkezést előreláthatólag a jövő héten fejezik be a szakemberek. Addig is kérik a helyiek, illetve az arra járó autósok türelmét és figyelmét, az út mellett dolgozó munkások érdekében.