A víz világnapját ünnepelték – A Somsály Úti Tagóvoda apróságai az Ózdi Horgásztónál ismerkedtek az élővilággal
Oktatás
2024. márc. 22.

A víz világnapját ünnepelték – A Somsály Úti Tagóvoda apróságai az Ózdi Horgásztónál ismerkedtek az élővilággal

Az Ózdi Horgásztóhoz látogattak a Somsály Úti Tagóvoda apróságai a víz világnapja alkalmából. A gyerekek sétáltak, kacsákat etettek és a játszótéren is megálltak.

Izgatottan öltöztek a gyerekek a Somsály Úti Tagóvodában. Huszonhárom ovis szállt fel arra a különbuszra, ami az udvaron várta már őket. Az Ózdi Horgásztóhoz indultak kirándulni a víz világnapja alkalmából. Az apróságok minden évben nagyon várják ezt a napot, amely már hagyomány az óvoda életében.

„A mai jeles napon, a víz világnapján kirándulni hoztuk a somsályi óvodásokat a tóhoz, különbusszal. Ezt a napot minden évben megtartjuk, immár hagyomány az óvodánkban és azon túl, hogy környezettudatosságra tanítjuk és neveljük a gyerekeket, egy kis élményt is kapnak itt a játszótéren” - mondta Gyirásziné Tardosi Judit, az ÓVÓ Somsály Úti Tagóvodájának tagintézmény igazgatója.

A buszból kiszállva a gyerekek a tó mellett tettek sétát. Megcsodálták a kacsákat, a bátrabbak meg is etették őket. Közben a pedagógusok meséltek a kicsiknek a madarakról és a megfigyelt természetről. Az utazás költségeit Fidrus Péter állta, aki elkísérte az óvodásokat és felhívta a figyelmüket arra, milyen veszélyeket rejt a szemetelés az állatok számára.

„Nálunk az már hagyomány, hogy minden évben a víz világnapja alkalmával eljövünk ide a horgásztóhoz. Ezt a gyerekek már nagyon várták. Fontosnak tartom én is és a nevelők is, hogy megszerettessük a gyerekekkel a természetet, így nagyobb az esélye annak, hogy a későbbiekben óvni, vigyázni fognak rá” - emelte ki Fidrus Péter, területi képviselő.

A kirándulás végén a gyerekek birtokba vették a játszóteret és ott voltak egészen az indulásig. Élményekkel gazdagodva tértek vissza az óvodába.