Kézilabda, plüss, jótékonyság. Az Ózdi Nyitott Kapu Alapítvány elnöke átvette ma a Dobj egy macit! akció keretében összegyűjtött adományt
Hírek
2024. márc. 22.

Kézilabda, plüss, jótékonyság. Az Ózdi Nyitott Kapu Alapítvány elnöke átvette ma a Dobj egy macit! akció keretében összegyűjtött adományt

Célba ért ma az az adomány, amelyet a Dobj egy macit! elnevezésű jótékonysági akció keretében gyűjtöttek. A támogatás az Ózdi Nyitott Kapu Alapítvány munkáját segíti.

Megérkeztek ma a plüssök a Csillagfürt EGYMI-be. Az ÓAM-Ózdi KC idén is meghirdette a Dobj egy macit! akcióját. Az NB I/B. huszonegyedik fordulóján a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es gárdája elleni mérkőzés szünetében dobhatták be a támogatók a plüssmedvéket a pályára.

„Hála Istennek nagyon sikeres lett, és soha nem látott mennyiségű mackót sikerült összegyűjteni és elhozni a gyerekeknek” - mondta Vitális István, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A Csillagfürt EGYMI alapítványának elnöke ma átvette az adományt. A játékok a gyógypedagógiai fejlesztésben részesülő gyerekeknél találtak új gazdára. A plüssöket szétosztják a tagintézmények között.

„424 darab maci repült be a pályára a legutóbbi hazai kézilabda meccsünkön, amelyhez érkezett egy nemes felajánlás. Macinként 500 forinttal támogatjuk a Csillagfürt EGYMI alapítványát, amelyet a mai napon adtunk át” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az így összegyűlt adomány az Ózdi Nyitott Kapu Alapítvány munkáját segíti.

„Nagyon sok helye van az intézményünkben az adománynak. Több oka is van ennek. Az egyik az, hogy tanulóink nagyon jó eredményeket érnek el sportrendezvényeken, országos versenyekre is eljutnak és ilyenkor segítünk nekik abban, hogy ehhez megfelelő eszközöket, ruházatot kapjanak” - emelte ki Forray Henriette, az Ózdi Nyitott Kapu Alapítvány elnöke.

A szervezet elnöke azt is elmondta, hogy az intézményben állandó probléma a fejlesztő eszközök pótlása, így a kapott összeg egy részét ezek beszerzésére fordítják.