Húsvétváró rendezvény Szennán, a Tartó Lajos Közösségi Háznál
Közösség
2024. márc. 25.

Húsvétváró rendezvény Szennán, a Tartó Lajos Közösségi Háznál

Húsvétra hangolódva a város több pontján is tartottak közösségépítő programokat. Szennán, Szentsimonban és a Faluban is ennek szellemében zajlott a szombat délután.

A mogyorósvölgyi játszótér is megtelt mosolygós arcokkal, közel kétszáz környékbeli lakos látogatott ki a szombat délutáni eseményre. Szentsimonban is tartalmasan töltötték a családok a délutánt, többek között táncházzal és tojásfa díszítéssel várták az érdeklődőket.

Vidáman szaladgáltak a gyerekek a nyuszik és tojások között a Tartó Lajos Közösségi Ház udvarán. Tojáskeresés zajlott, a meglepetések megtalálása volt a feladat. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak.

„Rendkívül büszkék vagyunk a helyi közösségeinkre, hiszen most a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan több városrészeben is közösségépítő programokat szerveznek, így van ez itt Szennán is. A mai nap folyamán a Falu városrészben és Szentsimonban is különböző közösségi programokkal teszik színesebbé ezt a hétvégét. Így tojásfa díszítéssel és húsvéti tojásfestéssel, tojáskereséssel és különböző kézműves foglalkozásokkal biztosítanak kikapcsolódási lehetőséget a kisgyermekes családoknak és természetesen minden ózdinak” - mondta dr. Csuzda Gábor, önkormányzati képviselő.

A húsvéti hangulathoz hozzájárult a nem régen elkészült tojásfa, amelyet hatezer darab alkotás díszít, valamint a sörös dobozokból készült installációk is. Az eseményt az Alapítvány Szenna Fejlesztésére tagjai rendezték.

„Nagyon örülök neki, hogy nemcsak a nyugdíjas klub ilyen aktív Szennán, hanem az alapítvány is. Ők nagyon gyerekcentrikusak, sok rendezvényt csinálnak, ez a fő prioritásuk. A nyuszibuli, ami itt folyik nálunk, az is az alapítvány ötlete. Hála a jó Istennek, most is nagyon sokan vesznek részt rajta. Épp a tojáskeresés folyik, amit imádnak a gyerekek. Bent kézműves foglalkozás van, csillámtetoválás, szendvics, üdítő, minden, ami a gyerekeknek ilyenkor jó” - mondta Scitovszky Nikoletta.

Minden apróság ügyesen dolgozott, több mindent is készíthettek a kreatív foglalkozáson. A nagyobbak a tojásfestést választották, voltak, akik rajzoltak, vágtak és ragasztottak. A benti programot színesítette még a csillámtetoválás, amelyet felnőttek és gyerekek is kipróbáltak.

„Most már sokadik alkalommal szervezünk rendezvényeket a közösségi házban. A járvány és az energiaválság az kikergetett a közösségi házból bennünket. Az idei évben örömmel jöttünk vissza. Megtartottuk a farsangot, 22 jelmezesünk volt, és ha jól emlékszem, akkor 14 fánkkal neveztek be az idősebbek. Most pedig elkövetkezett a húsvét, amikor ugyancsak szép számmal jelentek meg a gyerekek a tojásfestésre, kézműves foglalkozásra” - emelte ki Kertész István, az Alapítvány Szenna Fejlesztésére aktivistája.

A legaktívabbak a tojásvadászaton is részt vettek, volt aki több darabot is összegyűjtött. Az alapítvány tagjai nem utoljára szerveztek tematikus foglalkozást a fiataloknak.