Tartós élelmiszer, ruha és gulyásleves – Rászoruló családokon segített a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat
Egyház
2024. márc. 25.

Tartós élelmiszer, ruha és gulyásleves – Rászoruló családokon segített a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat

Tartós élelmiszer csomagot és ruhát osztottak az Ózdi Hit Gyülekezete és a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat képviselői Sajóvárkonyon.

Családok várakoztak a Sajóvárkonyi Általános Iskola előtt. Az Ózdi Hit Gyülekezete és a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat szervezett csomagosztást a rászorulóknak. A szervezet lassan húsz éve folytat karitatív tevékenységet. Legutóbb a covid járvány előtt, 2020-ban jártak a Mekcsey úton, ezért úgy gondolták, idén ismét az itteni családoknak segítenek.

„Száz olyan család érkezett, akiket az iskola hívott meg és a meghívó alapján ennek a száz családnak 5 kg-os tartós élelmiszer csomagot osztunk. De minden megjelent válogathat használt ruhák közül, illetve hoztunk lányka blúzokat is, több száz darabot és új lány körömcipőket, mert közeledik a ballagás, az évzáró” - mondta Holbis Zoltán, az Ózdi Hit Gyülekezete lelkésze.

Sorban engedték be a résztvevőket, akik a regisztrációt követően válogathattak a jó minőségű, használt ruhákból. Az asztalokon gyermek és felnőtt ruhák is voltak, mindenki talált magának hasznos holmit. A szervezet nem csak Ózdon, de az ország egész területén tevékenykedik

„A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat és a Hit Gyülekezete folyamatosan támogatja a rászoruló családokat, illetve nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy mint gyülekezet a társadalmi szerepvállalásban részt vegyünk, akár itt Ózdon, vidéken, vagy akár más településeken is rendszeresen ott vagyunk akár ruha, akár ételosztással” - emelte ki Kiss Péter, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

Az iskola épületéből kilépve frissen főzött gulyásleves várta a családokat, ami mellé kenyeret is kínáltak. Az ízletes ételből háromszáz adaggal készültek a szervezők.