Aranyérmek és serleg – ózdi sikerek a Torna Diákolimpia Országos Döntőjén
Sport
2024. márc. 27.

Aranyérmek és serleg – ózdi sikerek a Torna Diákolimpia Országos Döntőjén

Aranyérmekkel és serleggel is gazdagodtak a SZIKSZI-s lányok a Torna Diákolimpia Országos Döntőjén, a fiatalok egyéniben és csapatban is kiemelkedően szerepeltek.

A SZIKSZI-s tornászlányok az elmúlt időszakban rengeteget gyakoroltak, aminek meg is lett az eredménye. A Torna Diákolimpia Országos Döntőjén kiemelkedően szerepeltek a fiatalok. V-VI. korcsoportban egyéni versenyben Molnár Noémi arany, Mocsárkó Nóra ezüstérmet szerzett, csapatban pedig szintén a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Edzőjük, Murányi Judit rendkívül büszke rájuk.

„A középiskolás kategóriában én, akkor még csak magunkat figyelve azt nyilatkoztam, hogy Ózdnak először van aranyérme. A megyéről kaptunk egy visszajelzést, hogy nem Ózdnak, hanem Borsodnak ez az első aranyérme országos döntőn. Tehát innentől kezdve még jobban úgy érzi az ember, hogy most már a megyénkért is tettünk valamit” - mondta Murányi Judit, edző.

Hetven egyéni nevező, valamint tizenkét csapat közül lettek a legjobbak az ózdiak. A versenyen két olyan ifjú hölgy is indult, akik idén fejezik be a középiskolát, így számukra méltó lezárása volt ennek az évnek az országos döntő.

„Számomra ez az országos döntő, az országos bajnoki cím ez egy annyira nagy vágy volt, egy akkora álom, hogy ennek nagyon örülök, hogy végre beteljesült. És ezt szerintem az egész csapat nevében mondhatom, mert ott is vannak olyanok, akik már általános iskola óta velem együtt tornáznak. Nekünk ez mindig is egy nagyon nagy vágy volt, hogy teljesüljön” - nyilatkozta Mocsárkó Nóra.

„Én már 13 éve tornázok. Mivel nekem ez az utolsó verseny volt, így nagyon izgultam, de úgy érzem, hogy ennél jobb lezárása nem lehetett volna ennek a 13 évnek” - hangsúlyozta Pápai Liliána.

A SZIKSZI diákjai közül Oravecz Márton az V. korcsoportos fekvenyomó versenyen szintén aranyérmes lett. Emellett a József Attila Gimnázium tornászlány csapata V-VI. korcsoportban a hatodik, Kohári Zsanett egyéniben pedig a hetedik helyig menetelt. Birta Olívia, az Újváros Téri Általános Iskola kisdiákja pedig az I. korcsoportban érte el hatodik helyezést.

Képek forrása: Facebook, Molnár Noémi