Játszónapot tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban
Kultúra
2024. márc. 28.

Játszónapot tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban

Játszónapot tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban, mely az Internet Fiesta országos rendezvénysorozat egyik kísérőprogramjaként jött létre.

Többek között locsolóverset is hallgathattak a gyerekek az Ózdi Városi Könyvtárban szervezett játszónapon, melyet természetesen a húsvéti ünnepkör köré építettek fel a szervezők. A gyermekkuckóban a kicsik egy mesét hallhattak Bettes-Bolyki Tímea előadásában, aki interaktív formában vonta be az ovisokat a történetbe. Ottjártunkkor a mogyorósvölgyi óvoda apróságainak tartottak foglalkozást.

„A gyerekekkel nagyon szívesen járunk ide a könyvtárba így időszakonként, húsvétkor, vagy éppen milyen ünnep közeledik. Nagyon szeretik a gyerekek ezeket az interaktív foglalkozásokat, nagyon lekötik őket ezek a különböző tevékenységek. Az óvodában a foglalkozások kevesebb ideig tartanak, itt hosszabb ideig. Van, hogy egy óráig, de mégis nagyon le tudják a gyerekeket kötni ezek” - mondta Bakos Alexandra, óvodapedagógus hallgató.

Az Ózdi Városi Könyvtár kollektívája mindig is fontosnak tartotta, hogy több generációt megszólítson a programok kapcsán. Az iskolás és óvodás gyerekeken kívül a felnőtt korosztálynak is számos kikapcsolódást kínáltak a könyvtár falain belül. Az óvodásoknak a mese meghallgatását követően rendelkezésükre bocsájtottak sok-sok mesekönyvet, melyeket nagy érdeklődéssel lapozgattak a gyerekek.

„Nagyon tetszett ez a bogaras, amit most néztem, meg az Elzás” - nyilatkozta Csutor Evelin.

Az óvodába visszatérve a gyerekek minden alkalommal felelevenítik a könyvtárban történteket, illetve az óvodai foglalkozások kapcsán a meghallgatott mesének egy-egy jelenetét rajz formájában papírra is vetik.