Zeneszó töltötte be a Digitális Erőmű termét. Tavaszváró hangversenyt szerveztek
Oktatás
2024. márc. 28.

Zeneszó töltötte be a Digitális Erőmű termét. Tavaszváró hangversenyt szerveztek

Tavaszváró hangversenyt rendeztek az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai a Digitális Erőműben. A rendezvényen az intézmény tanárai és diákjai léptek fel.

Dobbantak a csizmák, pörögtek a szoknyák, zeneszó töltötte meg a Digitális Erőmű nagycsarnokát. Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai ismét megszervezték - a már hagyománnyá vált - tavaszváró hangversenyt.

Az intézményben több tanszak működik. A képzősök, színjátékosok, táncosok és zenészek közül, ez utóbbi kettő diákjai mutatták be darabjaikat.

„Egy megszokott hangverseny nálunk, egy hagyomány, mert ilyenkor van az, hogy a félév végi vizsga után már rendelkeznek annyi új anyaggal a gyerekek, amit érdemes bemutatni és nyilván azért tanulják ezeket, hogy megmutassák a közönségnek. A tematika, ha ezt tematikának lehet nevezni akkor az, hogy minden tanszak lehetőség szerint bemutatkozzon” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A rendezvényt a néptáncosok nyitották meg. A dalok szépsége, a muzsikák harmóniája és a viseletek gazdagsága elvarázsolta a közönséget. Az előadást vastapssal jutalmazta a nagyérdemű. A fiatalok rábaközi táncokkal készültek, amely a tavaly év végi vizsgaelőadásuk volt.

A néptánc után a zenéé volt a főszerep. A fellépők igen színes repertoárral készültek. Az érdeklődők hallhattak többek között zongora, hegedű, dob, gitár játékot, de megszólaltak különleges hangszerek is, mint a marimba vagy csengettyű.

„Négy és fél éve kezdtem el gitározni. Számomra sok mindent jelent: az érzelmeimet ki tudom vele fejezni, de kihívást is jelent például egy új darab megtanulása” - nyilatkozta Gyetvai Panna, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

A rendezvény zárásaként a latin táncosok igazán forró hangulatot varázsoltak. A tervek között szerepel egy kiállítás, amelyet a képzőművészet tanszak diákjainak munkáiból rendeznek majd tanév végén. Az ÓMI Zenés Színházban pedig rendszeres szereplők az intézmény tanulói.