Hajszálon múltak a pontok
Sport
2024. ápr. 2.

Hajszálon múltak a pontok

Hajszálon múlt az ÓAM-Ózdi KC győzelme. Az NB I/B. huszonharmadik fordulóját az OTP Bank-Pick Szeged U21-es gárdája ellen vívták a hétvégén.

Az OTP Bank-Pick Szeged U21-es gárdája érkezett hétvégén a Marosi István Városi Sportcsarnokba. Ők játszottak az NB I/B. huszonharmadik fordulójában az ÓAM-Ózdi KC játékosai ellen. A vendégek lőtték az első gólt, de a mieink szinte azonnal átvették a vezetést. Csak a tizenhetedik percben sikerült egyenlítenie a Szegednek. Az Ózd nem hagyta magát, újra átvette a vezetést, majd egyre nagyobb előnyt dolgoztak ki. Pihenőre 17:14-es állással mentek. A második félidőben is tartották a 3-4 gólos előnyt. Az ellenfél azonban elkezdett feljönni, a negyvennyolcadik percben pedig egyenlített 23-23-ra. A két csapat fej-fej mellett haladt. Nem sikerült egyiküknek sem felülkerekedni a másikon. A véghajrá nagyon szoros volt. Az 59. perc 47. másodpercében egyenlítettek a hazaiak, közvetlenül a sípszó előtt azonban a Szeged is betalált a kapuba. Másodperceken múltak a pontok, de a vendégek elvitték őket. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC - OTP Bank-Pick Szeged U21: 30-31.

„Ez várható volt, hogy ameddig bírjuk, addig bírjuk. Ha el tudunk távolodni a végjátékig, akkor meg tudjuk nyerni. Ha nem, akkor egy ki-ki meccs lesz a végén. Ha elbírja egy csapat, hogy egy jövőre NB I-ben játszó játékost majd a szünet után becserél, futnak rád, megöl, nem tudsz cserélni. Nem tudjuk lecserélni 5-10 percre azokat a játékosokat, aki rossz szériában vannak, vagy mondjuk fizikailag elfáradtak, persze, hogy megfőz” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A szűkebb keret most is a győzelmükbe került. A Szeged jelenleg a tabella ötödik helyén áll, míg az Ózd az utolsón, a mieinknek mégis sikerült rendesen megszorongatniuk őket. A vendégek számítottak az erős mérkőzésre.

„Nagy elánnal, nagy daccal érkeztünk ide. Tudtuk, hogy az ellenfelünk egy nagyon tisztességesen felkészült csapat, jól dolgoznak és jó játékosokból áll. Bizonyították is ötven percen keresztül. Azt gondolom, hogy egy picit fizikálisan föléjük kerekedtünk. A második félidőben rendezetlen védelemből tudtunk lőni legalább egy öt-hat gólt, ami sorsdöntő volt” - nyilatkozta Szabó Levente, a OTP Bank-Pick Szeged U21 vezetőedzője.

A pontokért való küzdelem tovább folytatódik. Az ÓAM-Ózdi KC-t a hazai közönség legközelebb április 13-án láthatja majd. Akkor a debreceni DEAC gárdája érkezik a Marosi István Városi Sportcsarnokba.