Lakossági kérés teljesült
Fejlesztés
2024. ápr. 3.

Lakossági kérés teljesült

Lakossági kérésre épül járda az Árpád Vezér út 15-ös épülete mögött. A feladatokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai végzik. Angyal Béla saját keretéből finanszírozta.

Járdalapokat pakolnak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai az Árpád vezér út 15-ös számú épülete mögött. A környéken élők hosszú ideje itt közlekednek az autójuk és a lakásuk között. A kijárt földút az esőzés után már csúszóssá vált, balesetveszélyes volt. Egy hölgy jelezte Angyal Béla területi képviselőnek a problémát.

„Örülünk neki, hogy elkészült, mert balesetmentes lesz” - mondta Nagy Györgyné.

A szakemberek múlt hét szerdán kezdték a feladatokat a földmunkával. Felmarták a felületet és tükröt alakítottak ki. Először durva salakkal töltötték fel, majd egy finom sóder réteg került rá. Ma délelőtt már a saját gyártású járdalapokat kezdték a helyükre tenni az ÓVI munkatársai. A járda 47 méter hosszú és mindössze 230 járdalapból áll. A területre földet is szállítottak. Ezzel kezdték megtámasztani a járda oldalát.

„Ez a járdaszakasz már hosszú évek óta megtervezés alatt állt. Most sikerült végre megvalósítani, elkészültek a járdalapok. Ezt a képviselői keretemből készítettük el lakossági kérésre” - nyilatkozta Angyal Béla, területi képviselő.

A szakemberek szerint a járda a héten elkészül. A képviselő tervei között szerepel, hogy a régi „Cs” épület lábánál egy parkolót alakíttat ki, hogy a lakóknak ne az út szélén kelljen megállniuk.