Cél a vármegyei döntő - a IV. korcsoportosoknak rendeztek versenyt a stadionban
Sport
2024. ápr. 11.

Cél a vármegyei döntő - a IV. korcsoportosoknak rendeztek versenyt a stadionban

A Diákolimpia Többpróba Térségi Döntőjét rendezték a IV. korcsoportosok számára a stadionban. Számos versenyszámban összemérhették ügyességüket a fiatalok.

Elkezdődtek a tavaszi atlétikai versenyek. Ma délelőtt tartották a Diákolimpia Többpróba Térségi Döntőjét a IV. korcsoportosok számára az Ózd Városi Stadionban. Az eseményen Ózdról és térségéből összesen hat intézmény diákjai vettek részt. Négy sportszámban indultak a tanulók. Elsőként a bemelegítésé volt a főszerep.

„A mai napon a legnagyobbak vagyis a hetedik és nyolcadik osztályosok vesznek részt, majd a jövő héten folytatódnak a versenyek a kisebb korcsoportokkal és nemcsak csapatban, hanem egyénileg is fognak küzdeni a különböző versenyszámok dobogós helyeiért. A legnagyobbak a mai napon három ügyességi számban, a távolugrásban, kislabda hajításban és a súlylökésben, valamint két futó számban, száz méter és a nyolcszáz méteres síkfutásban szerepeltek” - mondta Tusay Ágnes, atlétikai sportági felelős.

Összesen hat fiúcsapat, valamint három lánycsapat nevezett, ezenkívül a tanulók egyénileg is indultak a megmérettetésen.

„Igazából mindig hívnak ezekre az atlétikai versenyekre. Sportos alkatnak tartom magamat, eddig a száz méteres sprintfutásban vettünk részt, a súlylökésben és most a távolugrást gyakoroljuk” - nyilatkozta Tóth Viktor, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A fiúcsapatok közül az Újváros Téri Általános Iskola diákjai állhattak a dobogó első helyére, a lányok közül a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói szerepeltek a legjobban. Egyénileg Titkos Dávid a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója, illetve Péter Helga a Serényi László Általános Iskola tanulója jutott tovább. Ők azok, akik képviselhetik iskolájukat a vármegyei döntőn, amelyet április 26-án rendeznek meg. A III. korcsoportosok jövő héten mérhetik össze ügyességüket.