Rúgták a labdát – hat csapat vett részt a leány regionális U10-es mérkőzéseken az Ózd Városi Stadionban
Sport
2024. ápr. 16.

Rúgták a labdát – hat csapat vett részt a leány regionális U10-es mérkőzéseken az Ózd Városi Stadionban

A Magyar Labdarúgó Szövetség rendezésében leány regionális U10-es futball mérkőzéseket tartottak. A stadionban hat csapat mérte össze tudását.

Nem mindennapi látvány tárult a nézők szeme elé a közelmúltban az Ózd Városi Stadionban. A műfüves pályát U10-es korcsoportú lány focisták foglalták el. A Magyar Labdarúgó Szövetség az idei szezonban a legfiatalabbaknak is meghirdette a bajnokságot. A regionális mérkőzések hetedik fordulóját Ózdon rendezték, ahová Diósgyőrből, Egerből, Nyíregyházáról érkeztek csapatok.

„Igazából ebben a versenyrendszerben nem számoljuk az eredményt, nincsenek táblázatok, a legfontosabb az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, mozogjanak, elfáradjanak, és természetesen hétről-hétre folyamatosan fejlődjenek, úgyhogy ennek a jegyében készítjük a lányokat ezekre a mérkőzésekre. Szerencsére mindig nagyon jól szerepelünk, próbálunk mindig a lehető legjobban teljesíteni” - mondta Sass Tamás, az Ózd Városi Sportegyesület edzője.

A játék körmérkőzéses rendszerben zajlott, így mindannyian megküzdöttek valamennyi csapattal. Egy meccs játékideje 14 perc volt, melyet rövid szünet és a csapatok cseréje követett. Az ózdi lányok közül Németh Liliána rendkívül magabiztosan lépett a pályára.

„Eljöttem focizni a lányokkal. Jól tudom, hogy a csapatunkból mindenki szeret focizni. Ez egy sport, ami mindenkinek jól jön, és megtanul focizni, mindent megtanulhat a csapatunkban. Együtt vagyunk, mindennel megküzdünk és elverünk mindenkit” - nyilatkozta Németh Liliána, az Ózd VSE játékosa.

A vendégcsapatok tagjai is lelkesen, minden tudásukat beleadva rúgták a labdát.

„Aminek nagyon örülök, hogy láthattam vissza a csajoktól, amiket edzésen gyakoroltunk. Bátran, kezdeményezően játszottak, fociztak, úgyhogy nagyon örülök neki. Viszont annyi hátrányunk van, hogy a kapusunk az utolsó pillanatban lebetegedett, úgyhogy most folyamatosan cserélgetünk a kapuba. De egyébként nagyon jól megoldják a feladatot, úgyhogy elégedett vagyok velük” - értékelt Bíró Petra, az Eger SE utánpótlás edzője.

A mérkőzéseknek nem volt tétje. Az összecsapások célja a labdajáték megszerettetése a fiatalokkal, a szabályok megtanulása és a csapatmunka elsajátítása.