További szakaszon
Város
2021. okt. 21.

További szakaszon

A Szent István úton is elkezdték ma az aszfaltozást a szakemberek. Ezen a szakaszon még holnap is folytatódik a munka.

Ma már a Szent István útra is felvonultak azok a szakemberek, akik az útfelújítást párhuzamosan végzik a város több területén. Az előkészítő munkálatok részeként a dolgozók elsőként a régi aszfaltot marták fel.

„Minden képviselő kiválasztotta a körzetében a legrosszabb utakat. Itt a 4-es számú választókerületben a Szent István út, amelyről sokáig azt gondoltuk, hogy jó állapotú, kiderült, hogy mára teljesen elvesztette az állagát. Korábbi beruházások nyomai is láthatók rajta, amelyek megsüllyedtek. Így most ez az út is teljes aszfaltréteget kap a legrosszabb szakaszán. Bízunk benne, hogy a következő években tovább tudjuk folytatni a városban az utak teljes aszfaltozását” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A feladatokat itt két ütemben hajtják végre a kivitelező cég munkatársai. Ennek köszönhetően mintegy 330 méteres szakaszon közel 2300 négyzetméternyi réteg kerül erre a részre. A tervek szerint pedig a héten már be is fejezik az útfelújítását. A kiválasztásnál több fontos tényezőt is figyelembe vettek.

„Az út állapota, illetve a lakosságszám arányán felül az is egy nagyon fontos szempont volt, hogy ezen rész jelentős tranzitforgalommal is rendelkezik, hiszen itt van az általános iskola, a bölcsőde, az óvoda. Tehát a város más településrészeiről is nagyon sokan jönnek erre, és részben tehermentesítő funkciót is lát el a Bolyki főúttal párhuzamosan” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

A Szent István úton még holnap is lesz munka. A szakemberek igyekeznek az ütemtervet úgy kialakítani, hogy a város több területén is párhuzamosan haladjanak a teendőkkel. Ezért vannak olyan részek, ahová még visszatérnek a padkarendezések miatt, máshol pedig előkészítik a terepet. Ilyen lesz jövő hét elején a Zsélyi Aladár út is, ami még sosem látott aszfaltot. Hétfőn elsőként CKT betonréteggel látják el a felületet, majd Szentsimonban a Krúdy Gyula út négyszázötven méteres szakaszát újítják fel.