Két járdaszakasz is megújul Ózdon a városrehabilitációs keretből
Fejlesztés
2024. ápr. 16.

Két járdaszakasz is megújul Ózdon a városrehabilitációs keretből

Két gyalogút is megújul a városrehabilitációs keretből. A fejlesztés a Szabolcs közt és a Bolyki főút 16-24. közötti területet érinti. A munkálatok elkezdődtek.

Feltört burkolat, felmart gyalogút látványa fogadja a Szabolcs közben sétálókat. A 4-es szám előtti járdaszakasz megújul. Itt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai kezdték meg a munkálatokat. Janiczak Dávid polgármester és Angyal Béla területi képviselő szemügyre vették a területet.

„Idén újra sikerült városrehabilitációs keretet létrehozni a költségvetésben, amit a képviselők javaslatai alapján a legutóbbi testületi ülésen fel is osztottunk és a munkálatok már el is indultak. Jelenleg itt a Szabolcs köz 4-nél van járdafelújítás. Sajnos az idő most nem teszi lehetővé, hogy gyorsabban haladjanak, de elkezdődött a munka. Ugyanúgy, ahogy a Bolyki főúti kockaházak közötti balesetveszélyes járdának felújítása is elkezdődött és haladnak tovább” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az önkormányzat felé számos lakossági igény érkezik, melyeket igyekeznek figyelembe venni.

„A városrehabilitációs keret terhére sikerül megvalósítani egy régebbi lakossági igényt. Itt a Szabolcs köz 4-es számú épület előtti járdát, mely már igazán balesetveszélyes is volt, tehát már nagyon ráfért a felújítás” - hangsúlyozta Angyal Béla, területi képviselő.

A környék lakói pozitívan fogadták a fejlesztést. Az új járda lehetővé teszi a biztonságos gyalogos közlekedést.

„Szerintem segíteni fog. Itt bukdácsoltak az emberek össze-vissza. Biztos, hogy jó, szuper. Az a lényeg, hogy itt halad valamennyit. A környék egyre szebb, szépül. Kész, meg kell csinálni. Ennyi” - nyilatkozta Barcsa Sándor.

A fejlesztés a Bolyki főút 16-24. közötti járdaszakaszt is érinti, melynek felújítása már régóta tervben van.

„2019-es választás alkalmával már a lakók jelezték nekem itt a Bolyki főúti kockaházaknál, hogy a járda nagyon rossz állapotban van. Sajnos az évek alatt erre nem nyílt anyagi fedezet, hogy ezt megcsináljuk, hiszen Covid volt és mindenféle megszorítások. Én nagyon örülök, hogy végre sikerült, hiszen a ház megépítése óta ez nem lett újjáépítve. Javítgatva lett és azt hiszem, hogy most nagyon nagy örömmel vettük tudomásul, hogy végre teljes egészében fel lesz újítva ez a járdaszakasz” - tette hozzá Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A járdafelújítási munkálatok az időjárás függvényében haladnak.